Treba im potvrda o „kosovskom kursu“

Izvor: Glas javnosti, 08.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treba im potvrda o „kosovskom kursu“

BEOGRAD - U Crnoj Gori nema mnogo dilema o političkom kursu to jest novoj parlamentarnoj većini koja bi trebalo da se konsoliduje posle izbora najavljenih za 29. mart. Naime, kako su juče preneli podgorički mediji, Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP) već su počele pregovore o koalicionom savezu i verovatno je da će na parlamentarnim izborima izaći združeno.

Manjina na Kosovu

Glavni pregovarači su lideri stranaka, Milo Đukanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i Ranko Krivokapić, koji su, kako prenosi crnogorska štampa, povremeno u kontaktu, dok su za detaljno usaglašavanje zadužene radne grupe dve stranke. Politički analitičari ne očekuju veća iznenađenja na predstojećim izborima, tim pre što je vlast u Crnoj Gori uveliko pokazala kojim je sve sredstvima spremna da se posluži radi osvajanja glasova i vlasti.

Koalicioni zagrljaj DPS i SDP traje već dvanaest godina, a u zbiru njihovih političkih ostvarenja na spoljnopolitičkom i unutrašnjem planu, za našu državu, Srbiju, svakako je najvažnije priznanje nezavisnosti lažne države Kosovo samo dan pošto je Generalna skupština UN zatražila od Međunarodnog suda pravde da se izjasni je li proglašenje nezavisnosti bilo nelegalno, a ništa manje bitni su i pregovori koje zvanična Podgorica pokušava da otvori sa Prištinom o „priznavanju crnogorske manjine na Kosovu“...

ŽURE DOK SE "SRBI NE UJEDINE"

Ništa manje važan je i plan Srpske liste da se pregrupiše, odnosno da na kraju formira jednu stranku, umerenije, ali time verovatno i uticajnije orijentacije. Kao takva će, smatraju predstavnici opozicije, ali i analitičari, predstavljati veću opasnost za vlast, te bi Đukanoviću bilo bolje da izbori budu pre nego što se „Srbi ujedine“.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Dan: Đukanović priprema Lukšića za naslednika

Izvor: Blic, 08.Jan.2009

Crnogorski premijer Milo Đukanović ne namerava da ostane na čelu izvršne vlasti u slučaju da njegova Demokratska partija socijalista (DPS) ponovo pobedi na prevremenim parlamentarnim izborima koji će najverovatnije biti održani 29. marta.....Đukanović će, kako piše podgorički "Dan", pozivajući...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.