Izvor: Blic, 29.Mar.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tražim smenu Mirčića

Tražim smenu Mirčića

Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac zatražio je juče od vladajuće koalicije smenu predsednika Odbora za bezbednost Skupštine Srbije Milorada Mirčića zbog 'sumnji da poverljive informacije' koje dobija od MUP i BIA o Ratku Mladiću 'cure do antihaškog lobija'.

- Ne može na čelu tako važnog odbora da bude čovek iz SRS, koja otvoreno zastupa tezu da ne treba sarađivati sa Haškim tribunalom. Zbog te činjenice Srbiji niko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u svetu ne veruje da iskreno radi na hapšenju Mladića - objasnio je za 'Blic' Šutanovac, koji je i zamenik predsednika tog odbora.

- Razmišljam o ostavci na tu funkciju, ako Mirčić ostane predsednik Odbora za bezbednost - rekao je Šutanovac. On je poručio vladajućoj koaliciji da na čelo tog odbora 'postavi koga hoće, samo neka smeni Mirčića'.

- U želji da se približi Evropskoj uniji, Srbija šalje sasvim dijametralno suprotne poruke toj EU i celokupnoj međunarodnoj zajednici. Zemlja koja se trudi da ispini haške obaveze ne može na čelu skupštinskog odbora kome se dostavljaju poverljive informacije da ima čoveka iz SRS - zaključio je Šutanovac. N. Č.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.