Tražićemo odgovornost ministra Markovića

Izvor: S media, 13.Jul.2010, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tražićemo odgovornost ministra Markovića



Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je da će ta stranka zatražiti odgovornost ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića zbog zloupotrebe ovlašćenja i kršenja zakona.


Filipovska je kritikovala Milana Markovića koji je, kako je rekla, stao na stranu koalicije "Za evropsku Srbiju" u Kraljevu i na taj način "zloupotrebio ovlašćenja i grubo prekršio zakon".

Dvovlašće u Kraljevu je nastalo podelom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na opciju koju predvodi koalicija "Za evropsku Srbiju" sa socijalistima i PUPS-om, i na koaliciju SRS-D S S-NS i Pokret za Kraljevo. Do podele je došlo zbog pet spornih zamena odbornika narodnjaka i radikala.



Dubravka Filipovski
je ukazala da su "bez ikakvih pravnih utemeljenja i odluka, predstavnici koalicije NS, D S S, Srpske radikalne stranke i Pokreta za Kraljevo na najgrublji način isterani iz Skupštine Kraljeva i da su u toku svakodnevni protesti te koalicije u tom gradu".

Ona je kritikovala izjavu ministra Markovića, koji je pre nekoliko dana rekao da je na osnovu odluke Ustavnog i Upravnog suda legalno izabrani gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović, iz Demokratske stranke, iako, prema njenim rečima, ne postoji odluka pune jurisdikcije Upravnog suda.

Govoreći o poseti premijera Turske Redžepa Tajipa Erdogana, Filipovski je rekla da bi njen "pravi efekat" bio da su predsednik Boris Tadić i Erdogan bili u Bratuncu i odali poštu i žrtvama srpske nacionalnosti.

"Nemamo ništa protiv saradnje sa svim zemljama u regionu, ali nije dobro da se odaje pošta žrtvama u Srebrenici, a da se u drugi plan stavljaju žrtve srpske nacionalnosti", rekla je Filipovski.

Prema njenim rečima, "problem predstavlja i to što je Tadić sa Erdoganom u Novom Pazaru dočekan bez ijedne zastave srpske države".

Osvrćući se na dve godine rada Vlade Srbije, ona je kazala da vlada nije ispunila nijedno obećanje i da zbog toga ne može da se poziva na četvorogodišnji mandat.

Filipovski je najavila i da će krajem avgusta ili početkom septembra stranke opozicije - NS, SNS, D S S - započeti sa serijom mitinga u gradovima Srbije.

"U septembru, kada se gradjani vrate sa odmora, a deca krenu u školu, biće mnogo težih i većih problema i tu situaciju ćemo iskoristiti da ukažemo na teško i neodrživo stanje", dodala je Filipovski.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Zaplenjena marihuana

Ministar: Simović je gradonačelnik Kraljeva

Radnici "Autotransporta" prekinuli štrajk

Srbija pod vodom

Poplave u Srbiji

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Kraljevačka anarhija

Izvor: RTV Pink, 13.Jul.2010

Filipovski: Tražićemo odgovornost ministra Markovića . . . Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je danas da će ta stranka zatražiti odgovornost ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića zbog zloupotrebe ovlašćenja i kršenja zakona. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.