Trajkovićeva gubi mandat zbog zakletve?!

Izvor: Glas javnosti, Beta, 12.Feb.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajkovićeva gubi mandat zbog zakletve?!

PRIŠTINA - Četiri poslanika Jedinstvene srpske liste (JSL) mogu izgubiti poslaničke mandate ako ne budu položili zakletvu 24. februara, na konstitutivnoj sednici Skupštine Kosova.

Nosilac liste na izborima od 12. decembra Rada Trajković je izjavila da "neće položiti zakletvu prema Ustavu Republike Kosovo".

Sekretar Skupštine Kosova Ismet Krasnići je za dnevnik rekao da niko ne može biti poslanik ako ne bude položio zakletvu shodno Ustavu Kosova i Poslovniku o radu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Skupštine.

"Ovo je pitanje regulisano Ustavom Kosova, odnosno članom 70 Ustava i Poslovnikom o radu. Ako neko ne bude položio zakletvu, ne može biti poslanik, a ako nije poslanik ne može učestvovati u radu Skupštine Kosova", rekao je Krasnići.

U Ustavu Kosova, u članu 70, tačka tri, navodi se da "mandat poslanika prestaje ili postaje nevažeći ako ne položi zakletvu".

Koha ditore ističe izjavu predstavnika Samostalne liberalne stranke (SLS) da će oni položiti zakletvu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.