Izvor: B92, 25.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajković: Kosovo kao Bavarska

Priština, Beograd -- Lider Srpskog pokreta otpora Momčilo Trajković kaže da postoji plan po kojem Kosovo može biti druga Bavarska.

Trajković je izjavio da sa svojim koalicionim partnerom Bogoljubom Karićem, predsednikom Pokreta snaga Srbije, napravio plan prema kojem će Kosovo biti druga Bavarska u Evropi. "To je plan Srba sa Kosova s kojim smo Karić i ja izašli u javnost pre dva meseca, a taj plan je istovetan planu Evropske unije o konačnom statusu Kosova", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Trajković za "Dnevnik".

Prema njegovim rečima, Pokrajina ne može biti ni samo srpska, ni samo albanska. "Karić i ja nudimo kompromis. Bavarska ima naziv slobodne zemlje, a u Nemačkoj je. Isto tako, slobodna zemlja Kosovo ne znači nezavisnost Pokrajine. To je sasvim nov pristup i treba prevazići psihološku barijeru jer Srbija samo tako može da zadrži taj deo svoje teritorije. Koncept je veoma bitan za Vladu Srbije jer može da poboljša pregovaračku poziciju i zato od nje očekujemo da ga dobro razmotri. Očekujem i da i Srbe sa Kosova uključi u rešavanje tog pitanja", rekao je Trajković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.