Tragedija kod Đenove: Srušio se nadvožnjak, 35 mrtvih (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2018, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija kod Đenove: Srušio se nadvožnjak, 35 mrtvih (VIDEO)

Najmanje 35 ljudi, među kojima i jedna beba, stradalo je danas kada je, u jakoj oluji praćenoj grmljavinom, došlo do rušenja nadvožnjaka u blizini Đenove, javlja italijanska agencija Ansa pozivajući se na izvore iz vatrogasne brigade.

Italijanski ministar za saobraćaj Danilo Tonineli je rušenje nadvožnjaka nazvao "neprihvatljivim", dodajući da će ako je razlog ove tragedije nehat, "platiti ko god da je napravio grešku", prenosi agencija AP.

Vučić uputio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saučešće Matareli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća predsedniku Republike Italije Serđu Matareli povodom velike tragedije kod Đenove.

"Duboko su me potresle slike sa mesta nesreće. Molim Vas da porodicama poginulih, kao i onima koji tragaju za svojim najbližima, prenesete moje iskreno saosećanje, a povređenima najbolje želje za brz oporavak", naveo je srpski predsednik. Poručio je Matareli da je i u ovim teškim trenucima Srbija uz Italiju, da je Srbija pouzdan prijatelj, te da je spremna da pruži podršku i svu raspoloživu pomoć u otklanjanju posledica stravične nesreće.

Premijerka Ana Brnabić uputila je telegram saučešća predsedniku italijanske vlade Đuzepeu Konteu povodom tagedije u Đenovi. "Sa velikim žaljenjem primili smo vest o nesreći u kojoj je stradao veliki broj ljudi u Đenovi. Teško je naći reči utehe za porodice i prijatelje stradalih", poručila je Brnabić koja je u svoje i u ime Vlade Srbije izrazila najdublje saučešće porodicama nastradalih, Konteu i državnom vrhu Italije.

Na stotine spasilačkih ekipa sa psima tragačima pretražuje ruševine u potrazi za žrtvama.

Vijadukt Morandi, deo autoputa A10, urušio se danas nakon što ga je pogodio grom, tvrde svedoci.

"Bilo je tek nešto iza 11:30 časova kada je grom pogodio most i on se urušio", kaže svedok Pjetro M. za Ansu.

Rojters navodi da je nadvožnjak izgrađen 60-tih godina prošlog veka, a rekonstruisan 2016.

To je najavljeno je iz njegovog kabineta.Italijanski premijer Đuzepe Konte će u toku dana doći u Đenovu.

Premijer će u Đenovi ostati i sutra.

Zvaničnici tvrde da ima više mrtvih i da je moguća tragedija "ogromnih razmera".

Italijanska novinska agencija Adnkronos je izvestila da je šef lokalne zdravstvene ustanove kazao da ima "na desetine mrtvih", prenosi Rojters.

Lokalna vatrogasna brigada saopštila da će verovatno biti žrtava nakon što se, zbog oluje, urušio nadvožnjak oko 11.30 časova.

Mediji su objavili fotografije na kojima se vidi da veliki deo puta nedostaje.





Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.