Izvor: B92, 24.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tošić i Rašković-Ivić o posledicama pobede HDZ na status izbeglica

Beograd -- Komesar za izbeglice Srbije Ozren Tošić izjavio je da je pred HDZ-om težak zadatak da javnosti, međunarodnoj zajednici i posebno izbeglicama predstavi novi sliku o sebi. Tošić je u izjavi Beti rekao da bi HDZ, ukoliko želi uspeh u integraciji sa Evropskom unijom, morao da radi na povratku izbeglih.

A bivši komesar za izbeglice, Sanda Rašković-Ivić, u izjavi za B92 izražava bojazan da bi HDZ, i pored međunarodnih pritisaka, mogao da opstruiše povratak: "Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sad konkuriše za ulazak u EU, a u Evropu se ne može ući sa diskriminatorskim zakonima i otvoreno diskriminatorskim ponašanjem, ali ono čega se ja zaista plašim su dvostruki standardi, to su Potemkinova sela. Uspešno je popisan broj ljudi kojima su srušene kuće za vreme ratnih dejstava, ali kad pogledate koliko je srpskih kuća zaista obnovljeno, onda ne dobijate odgovor na to pitanje, ali međunarodna zajednica ima informaciju o tome da je Hrvatska pokazala dobru volju. Pokazivanje dobre volje i rezultat su dve različite stvari".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.