Tomina štaka za krizu

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 23.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomina štaka za krizu

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je juče da u normalnim okolnostima ne vidi svoju stranku u koaliciji sa DS na republičkom nivou, ali da ipak postoji mogućnost saradnje u slučaju eventualne velike krize u Srbiji i to u vidu manjinske podrške naprednjaka vladi.

Nikolić je u intervjuu Tanjugu istakao da je njegov ideal da u Srbiji postoje dva suprotstavljena bloka - jedan koji bi predvodila DS i drugi na čijem bi čelu bila SNS i da se ta >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dva bloka smenjuju na vlasti, po uzoru na američki politički sistem.

„Postoji nešto što biste mogli da nazovete saradnjom, a to je da recimo Vlada Srbije shvati kako nas očekuje teška kriza, koja će da se obruši negde krajem januara-februara i ako odluči da tu krizu, na izvestan način, amortizuje čvrstom i otvorenom saradnjom sa Ruskom Federacijom, a neki članovi vlade su protiv toga, mi smo spremni da pomognemo“, istakao je Nikolić.

„Ako to ne žele Dinkić (Mlađan, lider G17 plus), liberali Vojvodine, možda Mađari, koji su pomogli da se formira vlada, mi želimo da glasamo za zakone kojima se ekonomski i politički vezujemo za Rusku Federaciju. Uz uslov da posle toga slede vanredni parlamentarni izbori, a da nikako ne ulazimo u vladu“, objasnio je Nikolić.

AKO TADIĆ OSTANE ČVRST...

O Borisu Tadiću Nikolić je rekao: „Ako ostane čvrst, a očigledno je da se on bori i ne prihvata tako lako to što Zapad od njega traži, da zasluži i našu podršku, imaće je u odbrani Kosova i Metohije. A, ako želi da izmanipuliše srpsku javnost, da prihvati nešto što Zapad naređuje, nalaže, a da predstavi to kao svoju borbu za Kosovo i Metohiju, imaće nas kao suparnike“, precizirao je lider SNS.

DOVIĐENJA, KOŠTUNICI?

Kada je reč o saradnji sa Demokratskom strankom Srbije i njenim liderom Vojislavom Koštunicom, Nikolić je rekao da se „priprema da prestane da Koštunici nudi bilo kakvu vrstu saradnje“.

„Zato što on, jednostavno, ne odgovara, nego čak pokušava da mi pokaže kako ne želi sa nama da sarađuje. Ako ne želi - doviđenja. Ako Koštunica misli da može da osvoji vlast bez Tadića ili bez SNS, neka je osvaja. Ali, nemoj posle toga da traži bilo kakvu vrstu podrške, ili da traži da bude kandidat za predsednika vlade u koaliciji u kojoj je on drugi, treći, četvrti po snazi“, kazao je Nikolić.

Komentarišući odnose naprednjaka sa Srpskom radikalnom strankom, Nikolić je rekao da priželjkuje povratak lidera radikala Vojislava Šešelja iz Haga kako bi te dve stranke najzad odmerile snage.

„On (Šešelj) je spreman da organizuje čak i da me neko ubije, a ja mu želim samo dobro. NJemu i njegovoj porodici. On mojoj porodici želi da nestane da se ugasi i to iznose njegovi poslanici iz SRS. Dakle, neka se vrati da možemo da se konačno i politički ogledamo ko ima veći uticaj u narodu i ko ima bolje ideje“, rekao je Nikolić.

„Očigledno je da zaklanjanjem iza samo njegovog imena, SRS ne može da napreduje. Može da održi neki nivo koji je izgleda želeo Šešelj dok se ne vrati. Bojim se da je to jednocifreni nivo“, rekao je lider SNS.

Nikolić smatra da sam povratak Šešelja u političku situaciju u Srbiji, koju ne razume, posle šest godina odsustva, za SRS neće značiti ništa.

Podseca me na moju tetku Persu iz Sinja. Nedostaje joj obrazovanje, utura nos u svaciji zivot, puna je tracheva, preturila puno toga preko glave, pamti ratove, pamti svashta. Inace je dobra po dushi, ali ne zna da kontrolishe jezik; sad da je pitas, sta ima da kaze o kvantnom kromodinamicnom racunu visokoenergetskih elektrona, ona ne bi oklevala ni sekund, dala bi ti nekakvu pricu.

toma je razumeo politicku situaciju :), sve mu je misko objasnio

...kada politicari budu ziveli samo od plate , skromno , bili uzor --zasluzice moj komenar

...kada sudije budu imale imanje steecno od plate

...kada mafija bude iza ersetaka a ne u kabinetima

...kada amabsade ne budu naredjivale

...kada se zbrinu beskucnici na ulicama Beograda

...kada svi odgovaraju pocev od Djindjiceve 'secerne afere" pa andalje ........

bice to 1-og aprila ko zna kad'

"......da u Srbiji postoje dva suprotstavljena bloka - jedan koji bi predvodila DS i drugi na čijem bi čelu bila SNS i da se ta dva bloka smenjuju na vlasti, po uzoru na američki politički sistem...."

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eto sta se moze cuti na politickoj sceni Srbije kada su nam politicari ljudi sa (jedva) zavrsenom srednjom skolom. Nikada nisam podrzavao SRS (upravo zbog Nikolica) ali moram da kazem da se ta stranka, sada kada je suncokret Nikolic otisao kod 'cika Borisa', znacajno pojacala.

Ako Nikoliceva stranka predje cenzus na sledecim izborima, ja cu licno kupiti drugu Nikolicu nosoroga pa da Toma zajedno sa svojim politickim istomisljenikom i intelektualnom velicinom Palmom otvori jos jedan zooloski vrt u Srbiji koji ce po raznolikosti divljih i egzoticnih zivotinja prevazici zooloski vrt u skupstini Srbije.

Toma se boji za svoju bivsu stranku. Brizan covek, nema sta, on svakom zeli dobro.

Misko ga je naucio novim forama, a usput ga i malo 'podmazao' da brze razmislja i radi ...

Neverujem da je iko u Srbiji podobniji da bude ovcar od ovog Tome.Covek je i po izgledu i po pricanju i po ponasanju jednostavno ovcar. I sve me podseca na onu uzrecicu"Hocu reci ali neznam kako"! Hteo bi nesto da kaze a sam sebe ne razume.On bi kao saradjivao sa Tadicem na lokalnom nivou ali nebi ulazio u koaliciju.I on bi da pomogne Tadicu ako nastane kriza ali ako ovo ili ono. Toma je rodjen da bude clan neke bivse seljacke radne zadruge. Nemoj neki slucajno da mu poveri dve koze na cuvanje jer usput moze da izgubi bar jednu. Jadna je ova "poljoprivredna Srbija" koja moze da glasa za ovog stocara.Pa zar da nas stocari i grobari vode kroz zivot.Jer nemo slucajno da se desi da Boris ide na savetovanje kod americkog ambasadora bez Tominog znanja. I daj da saradjujemo sa majkom Rusijom a dolare ce dobijamo od Amera zar ne Tomo?Dobro je govorila moja pokojna baba Stana "nemoze od gov..a da se pravi pita"!

E moj tomo (malo slovo za malog coveka) ,posle svega sta sam proziveo u ovim turbulentnim vremenima dodje mi zao sta je ostalo od nekadasnjeg Tome,dosavsi na odmor iz inostranstva nisam se ni trenutak dvoumio da dodjem (150 km ali nije bitno)na miting podrske uhapsenom Dr.Radovanu Karadzicu na koji si nas i ti pozvao uostalom,smatrao sam to kao duznost svakoga Srbina ne da brani zlocin nego nacin na koji se Srbi privode pravdi i kako se tamo tretiraju(svakodnevno gledam sudjenje tvom kumu Dr.Vojislavu Seselju),rizikujuci mnogo u ovim teskim vremenima pokusao sam da sprecim sukob izmedju one dece koja su narucena (danas sasvim opravdano sumnjam i na tebe)i policije za sta sam nagradjen palicom po glavi i velikom kolicinom suzavaca (sad vidim koliki sam idiot bio) jedva se izvukao iz svega i na kraju docekam ovako nesto (nisam sam ima nas mnogo) ali covek se uci dok je ziv ,nisi ti izdao Voju nego nas obicne ljude ,sirotinju koju si pozivao na svoje proteste praveci svoj imidz sa kojim se sada tako dicis ali svakome po zasluzi Bog ce nam svima platiti onako kako zasluzimo (ja sam miran neznam za tebe i tvoju savest ako je ima),i na kraju zelim ti uspesnu saradnju sa gospodom demokratama (ovo iskreno kazem)i samo da te podsetim na nesto sto si ti odavno zaboravio boraveci gore u oblacima ,u jednoj srpskoj narodnoj pesmi nalaze se ovakvi stihovi pa za nauk neka ti se nadje.

sad se vidi pravo lice tome ali polako tek ce se sve otkriti,nije on dzabe rekao da mu nepada na pamet da zauvek ostane u opoziciji a ovo mu je izlaz.sramota

Jadna ti je Srbija sa ovakvima koji su umisljeni da samo oni pa oni nesto vrede a videli smo koliko taj jadni i bedni izdajnik grobar i nevernik tomo vredi,stalo jadniku da i on bude nesto da nije malo opljacko i pokrao on i onaj lazov vucic pa sad oce sa ovima zutim da raskopa i ovo malo sto je ostalo od nase SrbijeMozda bednik oce da zavrsi sve sa svojom grobarskom profesijom kad onaj poglavnik tadic zavrsi zapadna naredjenja ovaj nevernik ce sve to lepo da pokopa,ko moze da veruje vise onima koji su pogazili sve sto su do juce bili.Kad neko pogazi svoje taj ce jos lakse pogaziti i ono tudje...

Toma koga uzgred budi receno nikada nisam gotivio kao i njegovu bivsu stranku je shvatio za razliku od mnogih koji ovde salju komentare da sa Seseljem nema buducnosti,politika Karlovac,Ogulin....nema nikakve sanse.Pa mi nismo mogli da sacuvamo Kosovo a hocemo pola Hrvatske,to je ludost.Nazalost da je toliko Srba nekada glasalo za bivsu SRS jer su izmedju ostalog verovali da mozemo da povratimo teritorije na kojima su nekada Srbi bili vecina.To se posebno odnosi na izbegle iz Krajine koji su u Seselju i radikalima videli svoj spas ne shvatajuci da su upravo oni sa Milosevicem njihovi najveci grobari

Nikolicu providan si ko papir za cigarete.Procitao sam te vec od davno.To sto si do sada uradio i sto dalje cinis ne moze svak. Obraz ti je don od cipele.Dobro je sto si otisao sa Vucicem iz SRS,jer ste prevaranti.Niti smrdite biti mirisete.Iskreno se nadam da je narod video ko ste i sta ste.Izdali ste se zbog para,izdali ste Voju koji lezi u zatvoru i koji ne moze da ti "odgovori"adekvatno.Dok se on bori za Cast Srbije,ti skupljas bogastvo po Srbiji.Bog je pravedan, sudi svakome po njegovim delima.Kad bude tebi sudio trest ce se zemlj po kojoj hodas.Lojalnost je kod Boga vrhunac dobra a ti to nemas niti znas sta to znaci.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.