Todorović: Prodaja Ušća najveća pljačka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2009, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorović: Prodaja "Ušća" najveća pljačka

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović izjavio je danas da je prodaja poslovnog centra "Ušće" na Novom Beogradu jedna od najvećih pljački i korupcionaških afera koja se desila u Srbiji u poslednjih deset godina.

Todorović je na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine upitao kako smo došli u situaciju da jedna tako vredna zgrada i plac "odu za 10 milona maraka" i dodao da je to zbog toga što su u taj posao bili uljučeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svi, "od tadašnjeg predstavnika savezne vlade, republičke vlade i Grada Beograda".

On tvrdi da se od početka "krenulo sa falsifikatima" i da je odlučeno da zgrada "Ušća" može biti rekonstruisana i data u zakup kao i da može biti i prodata.

On je, pokazujući dokumenta u vezi sa tim odlukama, precizirao da je u Komisiji za administrativna pitanja savezne vlade 22. marta 2001. godine donet tekst oglasa u kome se navodi: "Za prikupljanje ponuda u cilju (a) rekonstrukcije poslovnog centra Ušće sa pravom eksploatacije na određeni vremenski period (zakup) i (b) prodaja poslovnog centra Ušće".

Todorović je dodao da je nakon toga 28. juna iste godine Savezna direkcija za imovinu sastavila i dala oglas u kome se "raspisuje oglas za prikupljanje ponuda u cilju prodaje poslovnog centra Ušće" i zapitao zašto nema i dela u kome se pominje rekonstrukcija.

"Ko je i kako mogao da da samo ovakav oglas, da pređe preko donetih zaključaka i da se u oglas ne stavi rekonstrukcija centra Ušće" kazao je Todorović.

On smatra da treba doći do činjenice ko je promenio oglas i onda će biti lakše da se utvrdi ko je u sve u to umešan i ocenio da je ovo jedan od najboljih dokaza "razaranja i pljačke države Srbije od strane Demokratske stranke i još nekih stranaka".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.