Todorović:  DS ne želi da se rasvetli pozadina ubistva Djindjića

Izvor: S media, 20.Maj.2010, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorović: DS ne želi da se rasvetli pozadina ubistva Djindjića

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije Dragan Todorović ponovo je danas optužio Demokratsku stranku da nema snage i da ne želi da se rasvetle sve okolnosti i politička pozadina ubistva premijera Zorana Djindjića.

Na te optužbe oštro je reagovala šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija, koja je optužila Todorovića da na najgrublji način iznosi neistine i optužuje političke protivnike.

Na početku današnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rada, Todorović je rekao da predsednica Vrhovnog saveta sudstva Nata Mesarović nije mogla da mu odgovori na pitanje o tome da li je služba državne bezbednosti pratila Djindjićevog telohranitelja Milana Veruovića.

On je rekao da je u odgovoru na njegovo pitanje Mesarovićeva navela da ne može da da traženo obaveštenje jer nije više u sudu koji je sudio optuženima za to ubistvo i da ne može da odgovori na to pitanje bez uvida u dokumentaciju.

Todorović je ponovio da je Mesarovićevu pitao da li je preduzela nešto da se rasvetli ko je naredio ubistvo Djindjića i da li bi informacije o akcijama praćenja pomogle da se dodje do toga ko je u pozadini ubistva Djindjića.

"Čega se plašila Nata Mesarović? Čega se plaši DS i zašto se ne ispita sve ono što je vezano za ubistvo Zorana Djindjića", upitao je Todorović.

Šef poslaničke grupe SRS-a optužio je DS da neće da uradi ništa povodom toga i naveo da je očigledno da DS skriva činjenice koje bi pomogle da se dodje do pozadine ubistva premijera.

Nada Kolundžija je navela da se na brutalan način optužuje DS koji je, kako je rekla, "izgubio svog predsednika i prvog demokratski izabranog premijera Srbije" i podsetila da se na sve načine sprečavalo sudjenje ubicama Djindjića ne samo da bi se prikrila odgovornost i politička pozadina ubistva nego i da bi se neposredni krivci amnestirali.

"Da ne podsećam da je neko najavio krvavo proleće pa pobegao u Hag", rekla je Kolundžija i podsetila i na pokušaje da se ukine Specijalni sud.

Povodom kako je navela napada na predsednicu Visokog saveta sudstva Natu Mesarović, Kolundžija je rekla da postoje političke grupacije koje podržavaju kriminal.

Prema nenim rečima, napad na one koji sprovode reformu pravosudja jeste pokušaj da se spreče država i institucije u borbi protiv organizovanog kriminala.

To čine, ocenila je Kolundžija, upravo oni koji su se radovali tom zločinu i najavljivali ga.

Na navode Todorovića da se ona ne menja već da samo menja partije, Nada Koludžija je rekla da Todorović na najgrublji način zloupotrebljava institut poslaničkih pitanja i da je zbog nedostataka argumentacije napao nju lično na način koji je nedopustiv.

"To što neko nema argumentaciju za neistine koje iznosi, nema pravo da vredja", rekla je Kolundžija i dodala da bi Todorović zbog toga trebalo da bude kažnjen.

Predsednica parlamenta Slavica Djukić-Dejanović upozorila je Todorovića, ali mu nije izrekla opomenu.

Ona je navela da se poslanici pitanja postavljaju institucijama a ne pojedincima.

"Institut traženja obaveštenja je poznat i poslanicima i gradjanima. Gradjani to ocenjuju i na lokalnim i na drugim izborima. Smatram da gradjani i dalje treba da nas ocenjuju", navela je predsednica parlamenta.

Nakon poslaničckih pitanja, Skupština je počela raspravu o amandmanima na izmene Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prepirke oko ubistva Zorana Đinđića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2010

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) u Skupštini Srbije Dragan Todorović ponovo je danas optužio Demokratsku stranku (DS) da nema snage i da ne želi da se rasvetle sve okolnosti i politička pozadina ubistva premijera Zorana Đinđića...Na te optužbe oštro je reagovala...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.