Titov snajper

Izvor: Kurir, 10.Nov.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Titov snajper

Treći strelac koji je učestvovao u atentatu na srpskog premijera Zorana Đinđića u Srbiju je ušao iz Republike Srpske, kaže za Kurir izvor blizak obaveštajnim krugovima.

Pored atentatora koji su bili raspoređeni u Nemanjinoj 9 i Birčaninovoj ulici, treći atentator, koji je imao zadatak da u slučaju neuspeha prvog strelca dovrši započet posao, bio je upravo pomenuti specijalac iz Republike Srpske. Prema rečima našeg izvora, radilo se o vrhunskom snajperisti, specijalcu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bogatim ratnim iskustvom.

“U pitanju je Srbin iz istočne Bosne koji je u vreme građanskog rata u BiH bio angažovan u specijalnim snagama Vojske Republike Srpske. Pre rata bio je blizak određenim kriminogenim strukturama, ali ga je, isto tako, tadašnja Jugoslovenska služba državne bezbednosti koristila za likvidacije političkih protivnika socijalističkog režima koji su se nalazili u inostranstvu”, kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, atentator je ušao u zemlju neopaženo, u njegovom dolasku nije bilo ništa sumnjivo pošto je i ranije ulazio na teritoriju Republike Srbije.

“Sa sobom je nosio svoje naoružanje, odnosno snajpersku pušku vrhunske izrade i preciznosti, koju je zaplenio u vreme rata u jednoj od lovačkih kuća koju je koristio Josip Broz Tito. Nema sumnje da se radi o vrhunskom patrioti, koji je to što je uradio, uradio iz ubeđenja da čini stvar korisnu za Srbiju i za srpski narod. Za ovaj zadatak bio je nagrađen sa 10.000 dolara i novim ličnim i putnim ispravama, koje su glasile na ime izvesnog D. Ž. B. (ime poznato redakciji) iz Kragujevca. Naravno, osoba na čije su ime isprave glasile odavno je bila pokojna”, kaže naš sagovornik. Naši izvori tvrde da je ovaj “treći čovek” nekoliko dana posle atentata na premijera Zorana Đinđića napustio Srbiju i s lažnim pasošem otputovao u inostranstvo, međutim, samo nekoliko meseci kasnije, tačnije u junu iste godine, vratio se u Republiku Srpsku, gde je, zbog sumnje da je počinio neka krivična dela, uhapšen i pritvoren.



(NASTAVIĆE SE )

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.