Izvor: Blic, 05.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijanić tužio premijera

Tijanić tužio premijera

BEOGRAD - Novinar Aleksandar Tijanić juče je u Drugom opštinskom sudu podneo privatnu krivičnu tužbu protiv Zorana Đinđića. Tijanić je optužio Đinđića da je 'zloupotrebljavajući trenutni položaj predsednika srpske vlade, sa saučesnicima Čedomirom Jovanovićem, Zoranom Živkovićem i Goranom Vesićem, u više navrata tokom februara - javnim izjavama, privatizacijom Saveta za DB, davanjem zadataka istražnim i policijskim organima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preko televizije, zloupotrebama pres konferencija Demokratske stranke, manipulacijom medijima, svesnom obmanom srpskog javnog mnjenja i kršenjem ustavne podele na zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast - bez ijednog dokaza, činjenice ili indicije - pokušao da uvuče Aleksandra Tijanića u aferu ‘Alija Delimustafić’'.

- Vreme je da okrivljeni Đinđić, pred srpskim pravosuđem i celokupnom srpskom javnošću, potkrepi svoje klevete dokazima. Ako ih nema, kao što slutim, neka se hrabro suoči sa činjenicom da je lagao i sa kaznom za svoje laži. Samo će takvim ponašanjem dokazati da poštuje pravosudni sistem i zakone ove zemlje. Samo će time demonstrirati ravnopravnost svih građana Srbije pred zakonom. Samo time može otkloniti sumnje o političkoj pozadini ove staljinističke hajke. Podsećam da je istraga protiv Delimustafića okončana, da istražni organi u njoj nigde nisu pronašli Tijanića, te da javni tužilac optužuje Delimsutafića za posedovanje falsifikovane lične karte?! Ako se na sudu pokaže da je afera iskonstruisana da pogodi delom jednu drugu stranku, delom jednog drugog čoveka, a delom da građanima skrene pažnju sa računa za struju, sa izgubljene bitke sa organizovanim kriminalom, sa korupcije, bede, štrajkova i virtuelnih donacija, mogu samo da kažem okrivljenom: gospodine Đinđiću, kad biste zaista voleli Srbiji i Srbe, bili biste premijer nekoj drugoj zemlji i nekom drugom narodu - poručio je Tijanić. On je napomenuo da umesto odštete 'okrivljeni, kao deklarisani vernik, ode u Sabornu crkvu, da se regularno prekrsti i svečano obeća da više nikada neće lagati po Srbiji i klevetati građane'.

- Očekujem da će ovako humana kazna vaspitno delovati i na njegove saučesnike koji su sigurno nameravali da po meni nacrtaju zebru. Ali sa brojem! Očekujem takođe da mi srpsko pravosuđe pruži dokaz da mogu javno biti protiv politike Đinđića, a da budem slobodan, zdrav i živ - zaključio je Tijanić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.