Izvor: Blic, 18.Sep.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijanić plasira izmišljotine

Tijanić plasira izmišljotine

BEOGRAD - Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocenio je da pokretanje istrage Haškog tribunala o njegovoj umešanosti u ratne zločine služi u predizborne svrhe.

- Ta istraga je pokrenuta pre deset godina a oni do sada nisu mogli da nađu ništa što bi mene teretilo. Nijedan dobrovoljac Srpske radikalne stranke nije osuđen za ratne zločine - rekao je Šešelj agenciji Beta.

Tužitelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Haškog tribunala prekjuče su saopštili da se vodi istraga protiv lidera SRS Vojislava Šešelja zbog sumnje da je počinio ratne zločine. U optužnici protiv bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića, Šešelj se navodi kao jedan od nekoliko učesnika u 'zajedničkim krivičnim poduhvatima', čiji je cilj bio da se proteraju ljudi čije etničko poreklo nije bilo srpsko iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Podsetivši da je više puta tražio od holandske ambasade vizu, Šešelj je rekao da će u Haški tribunal otići čim ga pozovu. Informacije o pokretanju istrage u Haškom tribunalu, prema rečima Šešelja, pred predstojeće izbore 'plasira izborni štab Vojislava Koštunice'.

- Sve te izmišljotine plasira njegov ministar Aleksandar Tijanić - dodao je Šešelj, ocenivši da se takve informacije plasiraju zbog toga što, prema istraživanjima Šešelj 'ima mnogo više' pristalica od Koštunice.

- Sad sam ja ubio Slavka Ćuruviju, a Đinđić i Dušan Mihajlović prikrivaju istragu. To su sve izmišljotine - naglasio je Šešelj.

Aleksandar Tijanić, savetnik jugoslovenskog predsednika za medije, juče je odbacio Šešeljeve optužbe da on plasira informacije o pokretanju istrage u Hagu protiv lidera radikala. - Razumem Šešelja koji je, sudeći po slikama iz predizborne kampanje, u poodmakloj trudnoći. Nadam se da će dete biti normalno i pametnije i od tate Đinđića i od majke Šešelja - rekao je Tijanić za 'Blic'. On je ocenio da 'vesti o Hagu plasira centar koji se bori za drugo mesto na izborima', ne precizirajući na koji to centar misli.

- Šešeljeva reakcija pričinila mi je radost, jer pokazuje koliki je strah od mene u svim izbornim štabovima - rekao je Tijanić i dodao da 'nije ni u jednom izbornom štabu'.

Lider radikala je za agenciju Beta još naveo da će 'čim položi zakletvu za predsednika Srbije' otići u Hag da poseti bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića, jednog od bivših lidera bosanskih Srba Momčila Krajišnika i generala Momira Talića. On je naglasio da će 26. septembra u 12 sati na Trgu Šumadija u Kosovskoj Mitrovici održati svoj poslednji predizborni miting, ocenivši da su priče o zabrani održavanja predizbornih skupova na Kosovu takođe 'izmišljotine' i da takva zabrana 'ne postoji'. N. Č. Pavković bez komentara

Bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojša Pavković odbio je da komentariše informacije nekih beogradskih medija da se nalazi pod istragom Haškog tužilaštva. - To ne želim da komentarišem - kratko je rekao Pavković za 'Blic'. J.B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.