Izvor: B92, 29.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijanić: Politika ne utiče na RTS

Beograd -- Generalni direktor RTS-a kaže da prvi put u istoriji te kuće program uređuju zaposleni u toj kući na koje politika nema uticaj.

"RTS više nema telefon na koji može da se zove i da se kaže kako da se radi. Centri političke moći su shvatili da se Srbija menja, a to se odnosi i na centre oko predsednika Borisa Tadića i premijera Vojislava Koštunice", rekao je Aleksandar Tijanić, predstavljajući izveštaj o radu RTS-a u 2006.

On je dodao da je u poslednje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri godine RTS postao "pristojna srpska medijska kuća". Tijanić je rekao da RTS napadaju "tajkuni" koji bi želeli da uzmu 25 miliona evra koje će nacionalna televizija ove godine dobiti od marketinga.

Tijanić dodaje da je RTS prvi prestao da emituje folk-muziku, latino-serije i telefonske kvizove i ocenio da će Prvi program biti posvećen sportu, filmovima i autorskim emisijama, a Drugi program kulturi i manjinskim grupama.

RTS je 2006. ostvario priliv od 7,1 milijardi dinara, navodi se u godišnjem izveštaju. Od te sume, 4,1 miliona dinara dobijeno je naplatom pretplate, a ostatak od marketinga i tranzicionog fonda. Tijanić je napomenuo da se mesečno od naplate pretplate dobije oko 4,2 miliona evra, dok je za normalno funkcionisanje RTS-a potrebno oko šest miliona.

Tijanić je naglasio da je prosečna plata u toj medijskoj kući 2006. bila 24.600 dinara, dok je u ovoj godini prosek oko 29.000 dinara. U RTS-u trenutno radi 4.000 stalno zaposlenih i oko 500 honoraraca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.