Teško do energetske efikasnosti na lokalu

Izvor: EurActiv Srbija, 20.Maj.2015, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teško do energetske efikasnosti na lokalu

Tim koji se u Vrbasu bavi merama energetske efikasnosti prošao je trnovit put do uspostavljanja sistema. Nedostatak novca, razumevanja, informacija i stručnosti problemi su koji se pojavljuju u svim opštinama na početku ovakvih projekata. Medjutim, inicijative ne nedostaje, i mnoge opštine su bez obzira na svoju veličinu i budžet počele da preduzimaju mere na tom planu, svesne ušteda koje unapredjenje energetske efikasnosti donosi, preneli su EurAktivu i sagovornici iz Kučeva i Kraljeva. Ulaganja su za sada usmerena na adaptaciju javnih zgrada, a gradjani će morati da sačekaju bolja vremena za finansijsku podršku ili podsticaje za obnovu domova.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Težak put do energetske efikasnosti na lokalu

Izvor: Akter, 20.Maj.2015

Opštine se u uvođenju mera energetske efikasnosti suočavaju s nedostatkom novca, razumevanja, informacija i stručnosti, ali mnoge od njih uspevaju da se izbore s preprekama, i svesne mogućih ušteda i da uz pomoć međunarodnih organizacija postignu uspeh, preneo je danas portal EurAktiv..Kako su...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.