Izvor: Blic, 19.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristi prete napadom na Prištinu

Teroristi prete napadom na Prištinu

Samoproglašena Armija za nezavisnost Kosova, prema pisanju lista 'Epoka e Re', najavila je počev od 23. novembar mogući napad na Prištinu u kojoj su, kako smatra, sve institucije 'modernog okupatora'.

'Meta napada će najverovatnije biti celokupno područje grada Prištine počev od srede, 23. novembra. Pozivamo Kosovsku policijsku službu i Kosovski zaštitni korpus da nam se pridruže i podrže nas svim raspoloživim sredstvima', >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navodi ANK u saopštenju. Uz upozorenje kosovskim institucijama 'da se ne igraju voljom kosovskog naroda', ANK poručuje da 'Unmik neće moći da se odbrani'.

'Verujemo da snage Unmika ne samo da neće moći da nam se suprotstave već će od naših snaga da mole za koridor kojim će moći sramno da pobegnu', napominje ANK.

Zvaničnici Unmika i Kfora o ovim pretnjama ćute, ali je od juče ujutro primetno povećano prisustvo snaga bezbednosti iz sastava međunarodne policije i Kfora na svim magistralnim putevima, posebno na prilazima centralnom delu Kosova iz pravca Uroševca i iz pravca Gnjilana. N. Z.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.