Tepić: Sjajna vest da je Britanija skinula rezervu o poglavlju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2016, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tepić: Sjajna vest da je Britanija skinula rezervu o poglavlju

Predsednica Odbora za evropske integracije srpskog parlamenta i poslanica LSV-a Marinika Tepić ocenila je danas da je vest da je Velika Britanija skinula rezervu i da je spremna za otvaranje Poglavlja 23 sa Srbijom sjajna za početak ove radne sedmice, kao i za ceo predstojeći period u kome očekujemo ubrzanje procesa evrointegracija Srbije.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima se navodi da jutrošnje saznanje o pozitivnoj promeni stava Velike Britanije, koji su mediji preneli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uoči početka Samita lidera zapadnog Balkana i Evropke unije u Parizu, izuzetno je značajno imajući u vidu sveukupnu i vrlo intenzivnu reakciju razočarenja u Srbiji tokom protekle nedelje, kada su dve članice Evropske unije, Velika Britanija i Hrvatska, stopirale sledeću fazu u evrointegracijama Srbije nedajući saglasnosti za otvaranje pomenutih poglavlja.

Razočarenje je bilo neskriveno naročito zbog činjenice da je Evropska komisija pozitivno ocenila akcione planove za Poglavlje 24 i 23 uz određene manjkavosti, istakla je Tepićeva.

"Stoga je sjajna vest za Srbiju to što je Velika Britanija odlučila već posle par dana da subjektivne okolnosti bregzita ostavi po strani i omogući reformu Srbije u kapitalnim oblastima koje traže temeljan, odlučan i nimalo lak angažman celog društva, kao što su pravosuđe i osnovna prava (Poglavlje 23) i pravda, sloboda i bezbednost (Poglavlje 24)", navela je ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Spremnost Velike Britanije za otvaranje poglavlja 23 od izuzetnog značaja"

Izvor: RTS, 04.Jul.2016

. Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Marinika Tepić saopštila je da je vest da je Velika Britanija spremna za otvaranje poglavlja 23 sa Srbijom "sjajna informacija" i izrazila očekivanje da će ceo predstojeći period...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.