Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 25.Okt.2009, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tender namešten za strane firme?

BEOGRAD - Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kritikovao je juče tendersku komisiju Železnica Srbije za izgradnju novog mosta preko Velike Morave, na pruzi Beograd-Niš, jer nije omogućila domaćim firmama da učestvuju na konkursu.

Novi most će biti izgrađen u okviru prve faze rekonstrukcije postojeće jednokolosečne deonice Gilje-Ćuprija-Paraćin u dvokolosečnu prugu, kojom će vozovi moći da saobraćaju brzinom do 160 kilometara na sat.

Ministar Mrkonjić >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je istakao da „domaće firme moraju dobiti posao ukoliko imaju najjeftiniju ponudu na tenderima“. Mrkonjić je kazao da se na tender, koji je završen pre nekoliko dana, javilo 10 stranih preduzeća i da srpske firme nisu u njemu učestvovale, jer nisu mogle da zadovolje propisane uslove.

- Dakle, tenderska komisija nije dobro radila i nije stvorila uslove da naša preduzeća rade. Učestvovale su samo strane firme jer se od naših preduzeća tražio veliki iznos realizovanih sredstava u prethodnoj godini. Kao da je neko nameštao tender, imam žestoku primedbu na železnicu - naglasio je ministar Mrkonjić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.