Izvor: B92, 28.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telohranitelj Čedomira Jovanovića napao policajca ispred Vlade Srbije

Beograd -- MUP Srbije suspendovao je Radeta Veljkovića koji je u utorak izazvao incident ispred Vlade Srbije i istog dana pokrenuo istragu protiv njega, saznaje Radio B92 u izvorima bliskim Vladi Srbije. Isti izvor rekao je za B92 da je Veljković pre dva meseca dodeljen obezbeđenju Čedomira Jovanovića, a da je pre toga bio pratilac i drugh državnih funkcionera. Rade Veljković, pripadnik MUP Srbije i član obezbeđenja Čedomira Jovanovića, u utorak je oko 16 časova, napao je kolegu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policajca na ulazu u zgradu Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici broj 11. Izvori u MUP-u Srbije potvrdili su za B92 da je Veljković udarcem u nos lakše povredio policajca Borisa Janoševića, koji pratioce potpredsednika Vlade nije želeo da, naoružane, pusti u zgradu. Kako saznajemo, Čedomir Jovanović nije prisustvovao ovom događaju.

U verziji događaja koju prenose Večernje novosti od četvrtka, Janošević koji radi u unutrašnjem obezbeđenju Vlade, pre incidenta je upozorio Veljkovića i njegove kolege da, po odluci generalnog sekretara Vlade Srbije Maje Vasić, ne može da ih pusti u zgradu jer su naoružani. Jovanovićevi telohranitelji nisu želeli da ostave oružje, već su sa policajcem započeli žučnu raspravu. Janošević je potom pristao da sa oružjem uđe samo Veljković, dok su ostali morali da naoružanje ostave na prijavnici. Revoltiran takvom odlukom policajca, Veljković mu je prišao i glavom ga udario u nos. Janošević je završio na podu, a prilikom pada razbio je staklo na prijavnici. Pošto je policajac oboren, Veljković i telohranitelji Čedomira Jovanovića neometano su prošli pored njega i ušli u zgradu.

U zgradu Vlade došle su patrole i uviđajna ekipa SUP Beograd. Štampa navodi da je Rade Veljković dao izjavu svom pretpostavljenom, jer nije želeo da razgovara sa inspektorima SUP. Beogradski policajci su obavili uviđaj, a incident su snimile i sigurnosne kamere u republičkoj Vladi. Premijer Zoran Živković potvrdio je, da je došlo do "žešćeg kontakta dvojice pripadnika MUP-a Srbije" i da je na njihovim šefovima je da se istraži šta se zaista desilo. "Za ceo svet i za sve normalne ljude u ovoj zemlji, to je situacija koja se dešava svuda. Ako od toga neko želi da napravi veliki događaj i dosije, onda je to njegovo pravo i to je demokratija, ali mislim da postoje mnoge stvari koje se dešavaju oko nas, pa i u ovoj zgradi koje ne primećujete, zato što su nevažne. Ako su te stvari nevažne, onda je to što se desilo u ovoj zgradi stvar koja potpuno ne zavređuje da vi mene to pitate i da ja vama dam odgovor. Ako je mislite da je to najvažnija stvar koja se desila danas u Srbiji, onda ću ja otići sa ove konferencije za štampu uveren da sam na čelu savršene Vlade koja je sve živo rešila u ovoj državi, samo još da smiri dvojcu momaka koji se, možda nekad hoškaju", rekao je premijer Živković.

Zvaničnog saopštenja MUPa Srbije, ili potpredsednika vlade Srbije Čedomira Jovanovića, još uvek nema.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.