Takmičenje Udicom protiv droge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2017, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenje "Udicom protiv droge"

Već sedam godina Ribolovački klub Dunav iz Karavukova organizuje takmičenje "Udicom protiv droge". Ovogodišnji skup mladih ribolovaca bio je i najmasovniji.

Osamdesetak učenika osnovne škole "Bora Stanković" iz Karavukova, sa učiteljicama, mamama, dekama okupili su se na karavukovačkoj tromeđi da bi promovisali zdrav način života, naučili nešto o štetnosti droge i pokazali da vole pecanje. Čim je počelo takmičenje najmlađi su se pohvalili ulovom.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovom takmičenju ulov nije prioritet, zbog toga je i odziv dece od prvog do sedmog razreda veliki.

"Ovde sam došla sa bratom i nisam prvi put na pecanju. Nekako me to opušta i volim da pecam", rekla je Anđela Stanković, učenica petog razreda.

"Ljudi su ponovo počeli da shvataju važnost ovoga. Prepoznali su da je ovo prava stvar koju radimo jer smo jedini opstali od kako smo počeli 2011. i sada upravo radimo istu stvar sa istim ljudima, što je retko na ovim našim prostorrima", dodao je Dejan Atanasković, predsednik KSR "Dunav" Karavukovo.

"Novina je ove godine što ćemo izvesti jednu pokaznu vežbu iz prve pomoći. dovešćemo dve ekipe Crvenog krsta Odžaci, a jedna od dominatnih supozicija biće kako izgleda narkoman kada se predozira", saopštio je Rade Radivojević, Crveni krst Odžaci.

Udicom protiv droge održava se u saradnji sa Sportskim savezom opštine Odžaci, Policijskom upravom Sombor, Crvenim krstom. Do sada je kroz edukaciju o štetnosti narkotika prošlo sedam stotina mališana, a zahvaljujući njoj Karavukovo je dobilo i nekoliko juniorskih prvaka Srbije i Evrope u pecanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.