Izvor: B92, 27.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajne igre pred referendum

Podgorica -- Mitropolija crnogorska tvrdi da je prisluškuje crnogorska tajna služba, premijer Crne Gore pita šta vojna služba radi kod mitropolita.

Premijer Crne Gore Milo Đukanović pitao je šta je radila Vojno-bezbednosna agencija u kabinetu crnogorskog mitropolita. Na to je odgovorio šef kabineta Mitropolije crnogorsko-primorske Radomir Nikčević, zatraživši od Mila Đukanovića da "naloži svojoj službi" da ukloni prislušne uređaje iz kabineta mitropolita Amfilohija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nikčević navodi da bi crnogorski premijer trebalo da zna da ljudi iz Vojno-bezbednosne agencije nisu dirali prislušne uređaje u mitropoliji, koje crnogorska policija uveliko koristi, prisluškujući Amfilohija i službenike. Nikčević je ocenio da bi bilo prirodno da Đukanović, kao znak dobre volje, naloži svojoj službi da skine prislušne uređaje u kabinetu, jer se od Pravoslavne crkve i njenog sveštenstva ne treba plašiti.

Đukanović se juče na konferenciji za novinare zapitao šta je radila VBA u kabinetu crnogorskog mitropolita u kontekstu priče o referendumu i zahteva da tajna policija u Crnoj Gori bude stavljena pod kontrolu uoči glasanja o državnom statusu. Premijer Crne Gore je naveo da je kontrola tajne policije uoči referenduma prihvatljiva za vlast, u meri u kojoj je to u skladu sa međunarodnim standardima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.