Izvor: B92, 10.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajming predloga za Kosovo

Kosovska Mitrovica -- U beogradskom pregovaračkom timu smatraju da predlog za status Kosova može uticati na radikalizaciju političke scene u Srbiji.

Član tog tima Marko Jakšić izjavio je da, ako predlog izaslanika Ujedinjenih nacija za status Kosova Martija Ahtisarija bude objavljen pre formiranje nove Vlade Srbije, može doći do radikalizacije političke scene u Srbiji.

Jakšić navodi i da Ahtisarijev predlog nije konačno rešenje i da veruje da će u konačnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rešenju biti uvaženi stavovi Beograda.

"Taj predlog mora da ide pred Savet bezbednosti UN, on nije definitivan jer se Rusija i Kina najverovatije neće složiti s predlozima koji nisu u interesu Beograda i Prištine, posebno Beograda. Sigurno je da će predlozi, ako ne budu povoljni za Beograd, radikalizovati političku scenu u Srbiji", rekao je Jakšić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.