Izvor: B92, 04.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadiću nagrada za političku kulturu

Bern -- Predsedniku Srbije Borisu Tadiću večeras u švajcarskom gradiću Askoni uručena Evropska nagrada za političku kulturu.

Nagradu je dodelila Fondacija Hans Ringier. Ta fondacija deluje pod okriljem izdavačke kuće Ringier, najveće u Švajcarskoj, a odluku o ovogodišnjem priznanju je obrazložio šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer.

Tadić je izjavio da mu je tom nagradom ukazana čast kao čoveku duboko posvećenom napretku evropskih vrednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u delu Evrope koji nije integrisan u Evropsku uniju.

"Nagradili ste svakog građanina Srbije i ohrabrili nas da nastavimo da unapređujemo vrednosti koje svi delimo", rekao je Tadić.

Prošle godine je tu nagradu dobio luksemburški premijer Žan Klod Junker.

Novčani deo Evropske nagrade za političku kulturu iznosi 50.000 evra i biće uložen u opremanje porodilišta u Gračanici.

Sutra bi Tadić trebalo da održi sastanak sa Štajnmajerom, a glavna tema razgovora, kako je planirano, biće nastavak pregovora o budućem statusu Kosova, u kojima će EU zastupati nemački diplomata Volfgang Išinger.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.