Izvor: B92, 07.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tadićev" ustav za desetak dana?

Zoran Lutovac tvrdi da će tim predsednika Republike završiti nacrt ustava za desetak dana.

"Očekujem da tim kojim koordiniram završi posao na izradi nacrta novog ustava Srbije za desetak dana, najviše za dve nedelje", rekao je za novosadski "Građanski list" Zoran Lutovac, savetnik predsednika Srbije i koordinator tima koji priprema novi ustav.

Na pitanje hoće li Vlada Srbije i većina u Skupštini Srbije, s jedne, i tim predsednika s druge strane, praviti Ustav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na dva koloseka, on je odgovorio odrečno. "Ideja predsednika Tadića nije da pravi konkurentski ustav, već predlog koji bi obuhvatio najmanji zajednički sadržilac svih dosadašnjih rešenja i time bio opšteprihvatljiv među strankama i građanima", rekao je Lutovac.

On je kazao da bi bilo nelogično da se pododbor Skupštine Srbije za ustavna pitanja uključi u rad predsednikovog ustavnog tima. "Ne može predsednikov tim kooptirati parlamentarno telo, nego obrnuto - Skupština može uvažavati ono što radi tim", rekao je Lutovac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.