Tadićev kompas okrenut ka Evropi

Izvor: Glas javnosti, 04.Okt.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadićev kompas okrenut ka Evropi

BERLIN - Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je povodom sinoćnjeg dodeljivanja nagrade „Kvadriga“ u Berlinu da je spreman da se i ubuduće angažuje da Srbija bude deo Evrope.

- „Kvadriga“ mi znači kao dokaz da Srbija nije odvojena ni odbačena od Evrope i samo u tom smislu mi je ta nagrada bitna. Voljan sam da upotrebim sebe da Srbija nikada ne bude odvojena od Evrope, dakle od svog strateškog cilja, jer ona njoj pripada - rekao je Tadić. On je istakao i da Srbija želi da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << se modernizuje i da „zato treba da se promeni“.

Kada je reč o vrednostima, Srbija će završiti saradnju sa Hagom, istakao je Tadić i dodao da „niko više neće Srbiju da optužuje da je zemlja sa one strane civilizacije, jer su pojedinci izvršili zločine“.

Nagradu „Kvadriga“ na Dan nemačkog jedinstva 3. oktobra dodeljuje udruženje „Radionica Nemačka“, čiji su članovi ugledni političari svih stranaka, privrednici i umetnici i to pojedincima za vizionarstvo, hrabrost, odgovornost i angažman kojim svet postaje bolji. Tadiću je „Kvadrigu“ dodelio austrijski kolega Hajnc Fišer. U obrazloženju dodele nagrade srpskom predsedniku u kategoriji „Hrabrost i upornost“ ocenjuje se da je „njegov kompas okrenut ka Evropi“ i da je „uključivanje u EU na vrhu liste ciljeva koje želi da ostvari do 2014. godine“.

Tadić je juče, u intervjuu nemačkom dnevniku Bild rekao da je uveren da će Srbija do 2012. godine ispuniti sve kriterijume za ulazak u EU. On je pri tom naglasio da će Srbija svakako ispuniti i „haški uslov“, odnosno da će se najtraženiji optuženici za ratne zločine na tlu bivše Jugoslavije sigurno naći u Hagu.

- Obećavam vam: naći ćemo Mladića i izručićemo ga Sudu za ratne zločine u Hagu - naglasio je Tadić, ali i dodao da niko ne može da tvrdi da Srbija ne sarađuje sa Hagom, jer smo izručili 44 od 46 optuženih, a među njima i dva bivša predsednika.

Одмах по уједињењу Немачке, уз њену подршку као и Ватикана, САД и других западних центара светске моћи, почело је дуго припремано распарчавање Југославије са крајњим циљем уништавања, разбијања, потпуног покоравања и сатанизације Србије. Ово паклено дело је планирано, организовано, финансирано и потпуно подржано, од горе поменутих и наставља се са истом суровошћу без икаквог обзира према страдању српског народа. Иако жртва, свих њихових злодела, Срби су означени као кривци и нашем народу се преко читавог, патриотског, политичког и војног врха, који се усудио да брани свој народ и своју земљу од варварских и дивљих западних хорди, суди у хашком казамату по моделу папских инквизиција.

Предводник и велеиздајник Србије Борис Тадић, на челу безбожних демонократа, систематски и по налогу наших вековних крвника разара, распарчава и распродаје Србију. У смртној опасности по нашу земљу, пред формалним отимањем Косова и Метохије и предстојећом отимачином Војводине, потпуно је уништио војску Србије и разоружао нас све време мантрајући о миру са правим циљем да наркотизује и некротизије свест и савест српског народа.

Дакле, када наши вековни злотвори славе дан њиховог уједињења, славећи своја злодела, слуга покорни Тадић иде им на ноге и прима од својих газди награду за "храброст, истрајност и политичку непоколебљивост" да изда сопствени народ и стави главу своје нације на пањ гиљотине новог светског поретка. Врхунско је лицемерство и цинизам, и пред читавим светом, изјавити да награду прима "као признање грађанима Србије".

Нека Тадић прима сам и у своје име и нека чува код себе кући своје награде и плакете, које је добио за сва своја злодела против Србије и српског народа, и нека никада више не узима у своја погана изродска уста име српског народа јер га није достојан ни изговорити.

Stvarno je cudan ovaj svet i dodele nagrada u svetu. Ova nagrada Nemacke pod nazivom Kvadriga ustanovljena je radi ujedinjenja nemackog naroda odnosno spajanje dve Nemacke u jednu drzavu . Kako nas g.presednik moze da dobije tu nagradu koji ima na umu varijantu da deli srce Srbije Kosovo , za mene licno to je apsurd nad apsurdima da se dodeljuje nagrada coveku koji cepa svoju drzavu i koji jednostavno zeli da nestane onaj deo Srbije odnosno kolevka srpskoga naroda . Ovo me podseca na predlog da finski pirat dobije Nobelovu nagrada zato sto cepa jednu drzavu i na njenom teritoriju stvara jos jednu albansku ili nato drzavu . Ne znam mozda ce i nas g. presednik na kraju godine biti od ovih svetskih mocnika predlozen i za Nobelovu nagradu . Vazne su nagrade ko te pita za drzavu i koga briga danas za drzavu Srbiju sto se drasticno smanjuje . Znam da necete objaviti ovaj moj komentar , ali to je moje licno misljenje i nekako mi izgleda apsurdno da covek i njegova partije dobivaju nagrade za rasparcavanje svoje vlastite drzave , ako Srbiju smatraju svojom drzavom , ako ne onda je to nesto drugo . Stranka koja je dosla na vlast u Srbiji predala je sve one koji su branili drzavu od rasparcavanja u haski kazamat i ako dobro znaju za koga je osnovan taj kvazi sud , da zlocinci sude svojim zrtvama . Orao.

Jadan smo mi narod kad nam predsednika nagradjuju stranci koji su u neprijateljskom odnosu prema Srbiji. Nemacka se bori za razbijanje Srbije kroz citavu istoriju odnosa sa Srbijom; sada direktno ucestvuje u otimanju Kosova ali nagradjuje Tadica. Ovo govori o Tadicu, zar ne?

LUDOST!

Каква ће бити Еуропејска Србија по Тадићевим аршинима може се закључити по поштењу његових партијских колега, нпр. градоначелника Зрењанина. Какав газда такав и пајтос. Покрет http://www.freewebs.com/magnaserbia

AIR BOSNA

Putnici u avionu su vec sjedili na svojim mjestima kad je usao prvi

pilot, Mujo, s crnim naocalama na ocima, cvrsto drzeci uzicu svog psa

za slijepe. Pas ga je odveo u kabinu. Putnici su se zacudeno gledali

ali su i dalje mirno sjedili na svojim mjestima. Ubrzo potom ude drugi

pilot, Suljo, Takoder sa crnim naocalama na ocima, obazrivo pipajuci

svojim bijelim stapom po avionu i ode prema pilotskoj kabini. Putnici

zbunjeno sjede na svojim mjestima kao prikovani. Ubrzo se upalise

motori i avion pocne rulati po pisti. Putnici su prestraseni, avion

divlja po stazi, oni do prozora ugledase mocvare koje pocinju tamo

gdje pista zavrsava i cvrsto se uhvatise za svoja sjedista.

Avion se sve vise priblizava mocvarama i putnici su sve vise

uplaseni.

Kada je avion stigao blizu kraja piste i mocvara se opasno priblizila

zavlada panika i svi pocese vristati. U zadnjem trenutku avion se

podize s piste i uspjesno poleti. U pilotskoj kabini: ?Jebo te Suljo,

jednom ce putnici poceti kasno vristati i svi cemo otici u pizdu

materinu !!!? Pokret: http://www.freewebs.com/magnaserbia

Коначно и доказ да Србија неће у ЕУ

===========================================================================

04. oktobar 2008.

//легендијк: србија и космет могу у еу када реше међусобне односе

ПРИШТИНА - Известилац Европског парламента за Космет Јос Лагендијк изјавио је да се залаже за истовремену интеграцију и Србије и Космета у Европску унију, али тек када буду решени њихови међусобни односи.

„Не бих прихватио ни Србију ни Космет док се њихови односи не реше на прави начин”, рекао је Лагендијк на конференцији за новинаре у Медија центру у Чаглавици, оџаној на крају четвородневне посете делегације Европског парламента Косову и Метохији.

Лагендијк је казао да је коначан циљ пуна интеграција свих држава југоисточне Европе у ЕУ, али да с тим у вези треба да служи лекција научена из претходног проширења, када је у ЕУ примљен Кипар.

„У ЕУ не треба увозити проблеме, већ их претходно решавати на међународном плану. Подржавамо интеграцију и Србије и Космета, али када се буду решени њихови међусобни односи”, казао је Лагендијк.

Он је уверен да ће за улазак Србије у ЕУ бити претходно постављен услов решавања питања Космета, а да је на српским грађанима и властима у Београду да одлуче шта је то што желе да ураде.

===========================================================================

Ефективно ова изјава значи да нема никаквих шанси да Србија уђе у ЕУ.

Сем ако наш 'врли' председник не крене стопама саплеменика Мила и призна 'реалност' на Косову и Метохији.

А кад смо већ код тих 'реалности' које оћута Тадић у Немачкој ево и једне за промену.

Србија неће ући у ЕУ ма шта радила власт.

===========================================================================

Kada sve uslove zuti bjednici ispune, kad uhapse i Mladica, pa kosti pokojne cerke mu posalju u Hag, stizace novi zahtjevi, na kraju i zahtjev da se Kosovo prizna. I to će zuti bjednici da urade, priznaće i Kosovo i onda će neko iz Evrope da kaže:„ Sve je to fino, a standrdi, šta je s ljuCkim pravima cigana...”.

Tako valjda i treba, kakav narod takav i predsednik, uvjek bilo i biće!

Nas vladika,filozof,mucenik iz Hitlerova koc-logora Dahau i kada je izasao ipak ziv iz dahau pred smrt je ostavio poruku svom narodu a poruka mu je bila;

"Molite se braco bogu i drzte se Rusije"

http://www.vnikolaj.org.yu/

Ideja mu je sjajna.Problem je da je kasno.EZ(Evropska zajednica=27 zemalja)Evropa ima 48 drzava ili 49 sa Vatikanom. nema para.Amerika i 27 zemalja Evrope su usle u najvecu Ekonomsku krizu od 1929 godine koja je uvela u 2 Svetski rat.Pare koje Bus pozajmljuje 700 milijardi treba da se pozajme iz drugog dela Evrope(Rusije)kao i Azije( Kina)Po Sorosu i jos 3 najeminentnijih ekonomskih strucnjaka ovo je tek pocetak E.K za Ameriku i EZ dok ce ostatak sveta da napreduje i to spektakularno.Ovo je takodje prvi deo krize u finansiskom sektoru.Drugi ce biti nezaposlenost.Evrop.Zaj. ce imati problem sa primljenim novim clanicama na koje su njihovi radnici vec besni jel su im obarali nadnice.Sada ce imati razlog posto sami nemaju poso da traze da budu izbaceni.EZ i Amerika nemaju para za sebe i moraju da se pozajmljuju od Kine Rusije i Arapa ne vidim kako mogu drugima da daju.Sve prognoze su da ce kriza da traje najkrace 10 godina.Posle toga ce svet ekonomski izgledati potpuno drugacije.Sta ce biti sa EZ bog zna oni su i onako stvoreni da vojno pariraju Varsavskom paktu koji vise i ne postoji.C

Tadic i kompas. Koji kompas? Izgubio ga je negde, to samo on zna. Ne znam za Mladica, ali tadica trbea hapsiti pod hitno, dok ne rasparca Srbiju sasvim. Dokle ce stranci da nam budu predsednici?

Ovaj lizoguzica tadic sad je dokazao za koga radi i sve sto radi sve je to u interesu zapada da se SRBIJA sto vise oslabi i da se razbije sto je moguce na vise delove.Pa koga su ovi okupatori i lazovi sa zapada sve podrzavali taj je sve izgubio tako ce biti i sa SRBIJOM ako je bude i dalje vodio u propast ovaj ustasa tadic

Mi srbi, patriote, koji znamo sta znaci moral i cast, stidimo se izjava predsednika koji se sam nametnuo narodu Srbije prevarom i nemoralnom kradjom glasova istih. Niko u zemlji Srbiji nije glasao za tu koaliciju niti je sama DS najveca stranka kako nam predsednik propoveda.

Nagrada koja mu je dodeljena je PONIZENJE ZA GRADJANE SRBIJE. Njegove dodvoracke izjave su sramota za zemlju i zrtve koje su pale da bi je odbranile od zlocinaca, istih onih koji ga za saradnju u svemu tome nagradjuju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.