Izvor: Blic, 02.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić u trci

Tadić u trci

Predsedništvo Demokratske stranke smatra da bi lider demokrata Boris Tadić trebalo da se kandiduje na predstojećim izborima za predsednika Srbije kao kandidat ove stranke - rečeno je 'Blicu' u toj stranci.

- Na sednici Predsedništva iznet je stav da naša stranka treba da na izbore izađe samostalno sa svojim kandidatom, kako bi se građanima pružila mogućnost da glasaju za nekoga ko nije predstavnik nove skupštinske većine koju, osim stranaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vladajuće koalicije i SPS, sada čine i radikali - kaže naš sagovornik koji nije želeo da mu pominjemo ime. On je dodao da će konačna odluka o Tadićevoj kandidaturi biti saopštena sledeće nedelje i naglasio da Tadić, ukoliko se kandiduje, neće tražiti podršku drugih stranka demokratskog bloka.

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović izbegao je, u izjavi za naš list, da direktno odgovori na pitanje da li će Tadić biti predsednički kandidat DS. On je, međutim, potvrdio da je Predsedništvo stranke 'odlučilo da DS ima aktivnu ulogu na predsedničkim izborima'.

- Odlučeno je da DS ima aktivnu poziciju na izborima, kako bi građani dobili priliku da glasaju za kandidata koji će ih najpre uvesti u Evropsku uniju i 'Partnerstvo za mir', kao i u druge evroatlantske integracije - rekao je Petrović i napomenuo da je ovo telo razmatralo i druge važne elemente političkih prilika u zemlji.

Da podsetimo, i lideri stranaka koje su na parlamentarne izbore izašle na izbornoj listi demokrata - GSS, DC i SDU - ranije su se založili za to da DS izađe samostalno na izbore i odredi svog kandidata za predsednika Srbije.

Demokratska stranka Srbije ranije je najavila da će na izborima imati svog predstavnika, dok su se G17 plus i Srpski pokret obnove založili za zajedničkog kandidata stranaka demokratskog bloka.

Pored demokrata, svog kandidata na predsedničkim izborima imaće i socijalisti. Predsednik Glavnog odbora SPS Ivica Dačić potvrdio je da će socijalisti imati predsedničkog kandidata 'kako bi negovali biračko telo', a o imenu kandidata će odlučiti Glavni odbor nakon raspisivanja izbora. Ljiljana Begenišić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.