Tadić stopira Pajtićevu državu

Izvor: Glas javnosti, 22.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić stopira Pajtićevu državu

EOGRAD - Statut Vojvodine neće biti usvojen u Skupštini Srbije, jer će predsednik Srbije i DS-a Boris Tadić stornirati dokument uz obrazloženje da je secesionistički i protivustavan, tvrde izvori Glasa iz vrha vladajuće koalicije!

Tako ne samo da će biti oboren plan da srpski parlament, opet pod izgovorom evrointegracija, pruži legitimitet secesionističkim aspiracijama i u severnoj pokrajini, već će konačno biti raskrinkan raskol u stožeru ZES-a na patriotski deo - i onaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << drugi.

Tri na tri

Zvaničnici pokrajinskog odbora DS-a bezbroj puta su demantovali sve očiglednije nejedinstvo oko cene koju Srbija treba da plati radi ulaska u EU.

Međutim, sam potpredsednik DS-a i predsednik pokrajinskog odbora partije Bojan Pajtić optužio je juče "pojedine ministre" da odugovlače sa stavljanjem Statuta na usvajanje, jer imaju "različitu percepciju o decentralizaciji i regionalizaciji".

VUČIĆ: STATUT DAJE NEZAVISNOST

- Statut uspostavlja paralelne institucije, oduzima nadležnosti državi, narušava jedinstvo zakonodavne vlasti i sudskog sistema, oduzima Srbiji i poreske nadležnosti, a Vojvodina postaje subjekt međunarodnog prava i može da zaključuje međunarodne ugovore i otvara predstavništva u inostranstvu. On stvara mogućnost neograničenih zloupotreba i uzurpacije vlasti mimo Ustava i stvara skupu i nepotrebnu pokrajinsku administraciju - kazao je Vučić i dodao da se "status nacionalnih manjina koristi kao političko oruđe".

U cemu je ovde pitanje.Pa ako bi trebao Tadic da nekog kazni,prvo bi trebao da smeni Djilasa.On deli novac trudnicama u Bgd,a sta cemo sa trudnicama u unutrasnjosti Srbije da delimo?Zar nije to decentralizacija Srbije,isto zasta se zalaze Pajtic u Vojvodini?

glup komentar. Djilas deli pare iz kase grada Beograda ziteljkama beograda. Isto kao sto Palma radi u Jagodini. Djilas, kao gradonaclenik Beograda mora da se pobrine za bolji zivot gradjana Beograda, a ne Kraljeva Nisa itd. Da je u Srbiji velika centralizacija, jeste, ali Djilas nije odgovoran vec USTAV. Kada bi se Srbija izdelila na 6 regiona (tkzv NEC2 regioni) onda bi nam bilo bolje. Ali dokle god se svaka regoinalizacija povezuje sa otcepljenjima, nama ce biti isto

Pa Stefane,hoces reci da Djilas deli novac iz kase Beograda,a ne Kraljeva i Nisa.Pa zar ne zive Srbi u Kraljevu i Nisu?I sta deli rodjeni CG,Djilas Srpske pare u najvecem Gradu CG van CG,gde se pola CG,preselilo,a stalno trcakaju u CG i kod Mila,koji je priznao i nezavisno Kosovo i to bez referenduma svih gradjana CG.Zar to nije demokratija da se odrzi referendum,jer u pitanju je "bratski",narod CG,orcima?

Djilas je gradonacelnik Beograda. Kako to mislis da on "deli" novac trudnicama u Novom Sadu? Al ga ti laprdas.

Ciji novac deli Djilas rodjeni Crno Gorac.Sigurno ne samo iz budzeta Beograda i Beogradjana,vec i zitelja Srba koji su se doslili iz ubnutrasnjosti Srbije da zive u Beograd.puneci kasu glavnom gradu.Tako lepo ima mnogo Beogradjana koji imaju u svojim porodicama trudnice koje zive i van Bgd,i niko nista im ne deli.

Hej,hej,jel to pisete u vezi Djilas cije su gorile pred izbore pretukle gradjana Srbina u Grockoj,koji je nazvao Djilasa lopuzom?

he, davno je bio peti oktobar 1988. godine, kada smo skembali autono,mase. ko zna, mozda je opet potrebna neka jogurt revolucija, ili, da velja i dzo upale bagere i povedu mase, kao 5 10.2000. u beograd

Predsednik Tadić se zakleo da će braniti ustavni poredak, tako da je ovakav postupak jedino moguć. Smatram da se neustavni i antidržavni Statut treba da nađe pred parlamentom, da tamo jednom zauvek bude odbačen i da se vidi ko od političkih partija i poslanika podržava razbijanje zemlje.

Ne razumem da se vladajuća vrhuška još nije opametila i ništa nije naučila iz bliske prošlosti. Odbijanjem Statuta samo ćete da radikalizujete zahteve koji će onda opet dovesti do ekstremnih zahteva i konačno novog komadanja Srbije, naravno opet nasiljem i ratom. Zar zaista nema nikoga trezvenog da to vidi, nego i dalje kolo vode oni kojima je jedina deviza "što gore, to bolje". E, pa posrećilo vam se.

A, skim bi ti to ratovao gospodine.

Primo: Krajnji cilj Evropske unije (pod vladavinom Nemacke, Francuske, Britanije i, delimicno, Italije) je formiranje REGIJA, u kome bi one (doticne drzave), imale neogranicen uticaj. Regije su vec, geografski i istorijski podeljene. Nemacka sfera uticaja je, neosporno Vojvodina ( a i Ceska, otud protivljenja ceskog predsednika V. Klausa uniformizaciji evropskih ideja), tako da novim Statusom Vojvodina ne samo da se fakticki odvaja od Srbije, nego kupuje ulaznicu za Severno-srednju Evropsku Regiju, nazovimo je kako hocemo!, i time se definitivno odvaja od Srbije, od Balkana. A Srbiji ce, simbolicno, biti ponudjena uloga "strateskog lidera" ostatka - bez Kosova- i time potcinjenost Francuskoj i Britaniji. Vojvodina je, dogovorom, vec pripala Nemackoj, odnosno njenoj sferi uticaja, a ako u dogledno vreme i Turska udje u Evropsku uniju, onda smo jebali cvorka! Srbija ostaje i bez Sandzaka, kao vec bez Kosova, ali smo zato u "Evropi"!

Secondo: Iako sam zakleti titomrzac, iako je "istorijsko NE" vise bilo zarad ocuvanja vlastitih poluga vlasti, smatram da Srbija treba da vodi izbalansiranu politiku, koja se oslanja na tesne veze sa Zapadom i "bratske" veze sa Istokom; mozda nikad nije kasno jos jednom prelistati istorijsku citanku!

Slažem se - ko prati ekonomske aktivnosti koje potiču iz drugih zemalja, videće da su nemački fondovi i firme daleko prisutnije u Vojvodini nego u ostatku Srbije. Sa druge strane, nijedna američka investicija nije završila u Vojvodini - najsevernija njihova investicija je Ball Packaging u Zemun Polju. Podela je na neki način već ostvarena u domenu ekonomije, svidelo se to nama ili ne.

Ovo bas vezee sa mozgom nema...znas da u Francuskoj i Britaniji ne spavaju jer jedva cekaju da vide da li ce da dobiju Vojvodinu. Ajde ljudi, koji vam je.

Mnogo volim da citam ove zestoke komentare. Mnogo zestoko - ode Hrvatska. Jos zesce - ode Bosna. Pa Crna Gora. Pa Kosovo. Pa ce i Vojvodina. Ako ovi u Beogradu (sve zestoki) misle da se drzava o-drzava lopovlukom, neradom i bolovanjem uz pomoc vojske i policije, ode sve u .... Mozda "tako treba".

Jao gorane pa gde ti zivis???Pa zar u nojvodini nema pljacke, korupcije,nacionalizma i ostalog??? Gorane nije to nacin resavanja problema ali treba da znas da je predsednik dao zakletvu iako ja nisam njegov pristalica!!!!

Sta Crnogorce boli uvo za Srbiju,oni su samo na "privremenom"radu u drzavi gde je bratstvo jedinstvo jos na sceni.Nece me cudutu da jednog dana proglase i drugu CG usred Srbije.

Ne znam za ostale, ali znam da je (Bogdan, valjda) Ciplic, dr, pravnik, uguran i u Ustavni Sud, bio Djindjicu nesto kao onaj nesrecni Markovic sa Pravnog Milosevicu. Taj, mislim Ciplic, pravdao je cak i izbacivanje iz parlamenta na izborima od naroda izglasane stranke onako djuture. Tako da me nista ne bi od tog coveka cudilo - covek za svaku vlast.

Само јака и јединствена Србија може да непредује! Немојте правити раздоре без разлога.Овог Пајтића смените јер делује као олош људски коме је стало до фотеље и посланичке плате али у Војводини! Нема цепања нема раздора њега праве Мађари,Хрвати и остале мањине. А они Срби који то прихватају су тешка мањина. Ниједан здрав човек не гура ту причу него само бивши комунисти! ТАДИЋУ НАПРЕД У ЧИШЋЕЊУ СРБИЈЕ ОД ОВАКВИХ ! ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА ДА - АЛИ ЈЕДИНСТВЕНА ! Зашто Палма не кука ? Зашто Јагодина живи нормално? Зашто Нови Сад има више од Осталих? Зато што је природно да највећи градови имају највећи обрт. Али ти градови шире послове и око њих.Тако ће када се обогати Београд лепо бити и свима около... Доста са комунистичким уставом !

Svaka cast brate na ovom komentaru koji je najpametniji od svih! Komunisti su izmislili neke decentralizacije i razdvajanje...pa smo videli gde je vodilo. Jer na Balkanu vazi jedno pravilo: kad povuces neku liniju ta moze da bude samo deblja a nikad vise tanja ili ista...

Eto cak i RS koja je do pre par godina unalo nestala sad ide ka putu odcepljenja...A te gluposti sto neko prica o decentralizaciji...ma ludnica...narode pitajte svoje gradonacelnike vasih manjih gradova sta vam rade da se vas kraj ne razvija?! Oni vam samo kazu: ma sve pare idu i ostaju u Beogradu, novom Sadu...a vi poverujete...gradonacelnik je kriv za ne razvijanje nekog gradica! To je njegov posao ali ocigledno ga ne obavlja kako treba...

Pitajte te gradonalcenike i skupstine grada ZASTO ne iskoristavaju Nacionalne investicijske fondove i ne prijavljuju se na konkurse da se dobije "pomoc"...zasto ne dovedu sami kojeg investitora...

Za sve vam je dokaz Palma i Jagodina...mrzim tog politicara ali kao gradonacelnik je razvijo gradic! I da li Jagodini treba neki region?! NEEE

Ako neko misli da Tadicu treba cestitati za to sto je zaustavio izglasavanje statuta grdno se vara. Tadic je ucinio jedino moguce. Prividno on brani drzavu, ali u stvarnosti to nije tako. Da on vjeruje u ono sto kaze onda bi dao da se o statutu izjasne u skupstini gde ima vecinu i statut bi bio bar za sljedecih 15 godina skinut sa dnevno reda, ovako statut moze da se pojavi i za par mjeseci ako Tadic zakljuci da ce da prodje u skupstini. Pa nije Pajtic pisao statut nego Tadic, i kome bi palo tako nesto na pamet kad bi znali da je Tadic protiv toga. Tadic je ljuta guja u njedrima srbije i sto to prije svi saznaju mozda imamo nade.

Ako Tadic pusti da ovaj statut koji vodi Srbiju u dalje parcanje prodje onda je sa Srbijom kraj.I ja sam za decentralizaciju Srbije ali ne stvaranjem federacije vec decentralizacija na okruge gde u Vojvodini postoje nekoliko.A Vojvodinu treba ukinuti kao autonomnu oblast jer zasto jedino Srbi daju sopstvenom narodu autonomiju gde takav apsurd nigde ne postoji,a i skupo je finansiranje pokrainske administracije.Zato Tadicu pamet uglavu da ne dobijemo opet veliki problem

Da se razumemo: Statut je pisala TADIĆEVA radna grupa čitava dva meseca. Sad, ako se Tadić predomisli, NIKAD više neće dobiti pobedu u Vojvodini.

Treba decentralizovati Vojvodinu na Srem, Banat, Bačku, i N.Sad

Srbijo budi jedinstvena i celovita! Cisti korov i nocu i danju! Ne spavaj! Mnogo je Srba izvan tvojih danasnjih granica, ali u srcu svakog pravog Srbina je majka Srbija! A svaki pravi Srbin zna sta mu je ciniti! I ne boj se, kao sto se nikad nisi ni bojala, mnogo srca kuca za tebe! Samo hrabro i trezveno, sve ce doci na svoje mesto!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.