Tadić spreman na kompromis o Vladi

Izvor: Blic, 22.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić spreman na kompromis o Vladi

Da li će biti formirana nova vlada Srbije ili će građani Srbije morati da trpe još tri meseca predizborne kampanje, moraće u direktnom razgovoru da razreše lideri DS i DSS Boris Tadić i Vojislav Koštunica. Dogovor je zapeo oko mandatara za sastav nove vlade jer DSS ne želi da podrži kandidata DS Božidara Đelića i čekaju da mandat bude ponuđen Koštunici.

Sudeći prema jučerašnjoj izjavi predsednika Srbije, neophodno je formirati Vladu, a kompromis je moguć. Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije Boris Tadić je, posle sastanka sa predstavnicima Socijalističke internacionale, izjavio da je neophodno što pre formirati vladu, kako bi Srbija, pre svega, na adekvatan način učestvovala u rešavanju budućeg statusa Kosova. Srpski predsednik je ocenio da je u formiranju vlade potrebno postići kompromis i izrazio spremnost da preuzme „svoj deo odgovornosti".

- Kao što je i u pregovorima o Kosovu neophodno postići kompromis, tako je i u formiranju vlade Srbije neophodno postići politički kompromis. Ja sam spreman, i u jednom i u drugom smislu, da preuzmem svoj deo odgovornosti - rekao je Tadić.

U kabinetu predsednika Srbije „Blicu" je rečeno da sve stranke u pregovorima „treba da snose odgovornost za formiranje ili neformirinje vlade", a da će dalje pregovore inicirati DS a ne predsednik Srbije.

- Spremnost predsednika na kompromis ne znači da on prihvata ovog ili onog mandatara. Mandat će biti dodeljen onome ko ima 126 poslanika iza sebe - rečeno nam je u kabinetu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.