Izvor: B92, 20.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić sa Bušom o Srbiji

Njujork -- Boris Tadić rekao Džordžu Bušu da samo demokratska Srbija može biti faktor stabilnosti na Balkanu, Buš odgovorio da je razumeo poruku.

Predsednik Srbije rekao je predsedniku SAD da je Srbija čvrsto opredeljena da bude faktor stabilnosti u regionu, ali da to može samo demokratska Srbija. "Znam sve o vašoj poseti Vašingtonu i razgovorima koje ste vodili sa državnom sekretarkom Kondolizom Rajs, mojim savetnikom za nacionalnu bezbednost Stivenom Hedlijem i potpredsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dikom Čejnijem. Razumeo sam vašu poruku", kazao je Buš.

Predsednici Srbije i SAD sastali su se u dva navrata - na okruglom stolu o demokratiji, koji je organizovao američki predsednik, i na radnom ručku, koji je za šefove delegacija na zasedanju Generalne skupštine organizovao generalni sekretar svetske organizacije Kofi Anan.

Predsednik Srbije je u izlaganju na okruglom stolu o demokratiji govorio o novim demokratijama u svetu, o petooktobarskim promenama u Srbiji kao modelu promena koje su prihvatile mnoge zemlje u svojim mirnim revolucijama. Tadić je upozorio da postoji opasnost da bude ugrožena demokratska budućnost Srbije ukoliko Kosovo i Metohija dobije nezavisnost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.