Izvor: B92, 11.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić sa Berluskonijem

Rim -- Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je sa italijanskim premijerom Silvijem Berluskonijem o saradnji dve zemlje.

Tadić je novinarima posle susreta sa Berluskonijem rekao da je zajednički stav da treba povećati nivo investicija italijanskih kompanija u Srbiji, posebno u infrastrukture. On je sa Berluskonijem razgovarao i o Kosovu i Metohiji. Predsednik Srbije je rekao da je potrebno pronaći dugoročno rešenje kosovskog problema i da bi nezavisnost Kosova doprinela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << destabilizaciji situacije u celom regionu.

Predsednik Srbije je dodao da bi nezavisnost Kosova predstavljala opasan presedan, ne samo za Srbiju, već i za sve zemlje u regionu. On je rekao da je Berluskoniju preneo svoj stav da je jedno od održivih rešenja za Kosovo manje od nezavisnosti, više od autonomije.

Tadić je kazao da je Italija na prvom mestu kada je reč o spoljnotrgovinskim partnerima Srbije. On je dodao da se ta saradnja produbljuje i sutrašnjim skupom u Milanu, na kojem će učestvovati predstavnici preko 200 kompanija iz SCG.

Predsednik Srbije, koji je danas počeo trodnevnu posetu Italiji, prethodno je u Rimu razgovarao i sa italijanskim predsednikom Djanfrankom Finijem i ministrom odbrane te zemlje Antonijem Mortinijem.

Na pitanje novinara o zahtevu da major Emil Šišić, koji u Italiji izdržava zatvorsku kaznu, bude prebačen u SCG, Tadić je kazao da je to "u procesu" i da se o tome razgovara sa italijanskom stranom, izrazivši nadu da će to pitanje biti rešeno "na najpovoljniji način".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.