Izvor: B92, 06.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić predložio sudije za USS

Beograd -- Predsednik Srbije predložio je Skupštini Srbije Milana Vlatkovića i Seada Spahovića za sudije Ustavnog suda Srbije.

"U obrazloženju, predsednik Boris Tadić je naveo da kandidati poseduju stručne i lične kvalitete na osnovu kojih smatra da će dostojno obavljati funkcije na koje ih je predložio", ističe se u saopštenju predsednikove Službe za informisanje. Ustavnom sudu Srbije pretila je blokada zbog toga što predsednik Suda odlazi u penziju, a Sudu već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fali dovoljan broj sudija.

Tadić će, kako se dodaje, sutra predložiti kandidata za predsednika Ustavnog suda Srbije iz reda sudija tog suda.

"Predsednik Tadić je svoju odluku doneo uz konsultacije sa Pravnim savetom predsednika Srbije", napominje se u saopštenju.

Milan Vlatković je na položaju višeg savetnika u Ustavnom sudu Srbije.

Sead Spahović je radio u tužilaštvima u Beogradu, a bio je i gradski, a zatim i republički javni pravobranilac. Bio je i koministar pravde u Vladi Srbije 2000. godine i savetnik Saveta ministara Državne zajednice Srbija i Crna Gora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.