Izvor: B92, 27.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić potpisao Zakon o crkvama

Beograd -- Srpski predsednik potpisao Ukaz o proglašenju Zakona o crkvama i verskim zajednicama, iako, kako je ocenio, Zakon ima manjkavosti.

U propratnom pismu predsedniku Skupštine Srbije, dostavljenom i premijeru Srbije, Tadić je naveo da je Zakon potpisao, nakon konsultacija sa predstavnicima državnih institucija Srbije i državne zajednice, predstavnicima crkava i verskih zajednica i civilnog društva, a sagledavajući stavove međunarodnih institucija kao što su OEBS >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Savet Evrope.

"Na osnovu toga, zaključio sam da Zakon nije u potpunosti usklađen sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima, koju je Skupština Srbije i Crne Gore ratifikovala 2004, ali i da je moguće da se određenim izmenama i dopunama sve njegove manjkavosti otklone", navodi se u pismu predsednika Tadića.

Predsednik Srbije je, kako je obrazložio, Ukaz o proglašenju Zakona potpisao zato što je njegovim usvajanjem Skupština Srbije započela sa pravnim uređenjem veoma važne i delikatne društvene oblasti, i zato što je to prvi zakon te vrste u novijoj srpskoj istoriji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.