Izvor: Blic, 11.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić posreduje u sporu SPC sa MPC

Tadić posreduje u sporu SPC sa MPC

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Ohridu, nakon razgovora sa predsednikom Makedonije Brankom Crvenkovskim, da je spreman da posreduje u rešavanju svih problema nastalih oko nepriznavanja Makedonske pravoslavne crkve i istakao da veruje u sekularnu državu.

- Ne mešam se u crkvene poslove, kao što ni crkva ne treba da se meša u državne poslove - rekao je Tadić na kritiku Crvenkovskog upućenu Srpskoj pravoslavnoj crkvi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Spreman sam da budem dobar posrednik u problemima koji su se pojavili jer sagledavam državne interese Srbije, a to su prijateljske, čvrste veze sa Makedonijom, ekonomska politička i regionalna saradnja i saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala - dodao je Tadić.

Predsednici Srbije i Makedonije razgovarali su i o demarkaciji granice između SCG i Makedonije na delu Kosova i Metohije. Crvenkovski je izjavio da je u interesu Makedonije da se probem demarkacije što pre reši.

'I Srbiji odgovara da se to pitanje što pre reši. Očekujemo da bi taj proces mogao biti završen kada počnu pregovori o budućem statusu Kosova', rekao je Crvenkovski.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.