Izvor: B92, 06.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić počeo izbornu kampanju

Prokuplje -- Predsednički kandidat DS Boris Tadić počeo je u četvrtak predizbornu kampanju u Prokuplju.

Pred oko 3000 okupljenih, Tadić je rekao da Srbiji treba politika koja donosi mir i sigurnost građanima. On je ocenio da su pojedina sela koja se nalaze na administrativnoj granici sa Kosovom, a koja su na teritoriji kuršumlijske Opštine ostala pusta i da taj problem treba hitno rešavati, kao i problem Kosova i Srba koji žive na Kosovu.

Kako javlja dopisnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << B92 Ljiljana Danilović, predsednički kandidat DS rekao je da je Kosovo je nacionalni legitimni interes Srbije. "Borićemo se za to da naši ljudi na Kosovu i Metohiji žive siguran život. Borićemo se za to da njihova sigurnost ne zavisi od toga da li će ministar odbrane imati dobre odnose sa komandantima NATO, nego da zavisi od toga kakav je status ove države", rekao je on.

Pozivajući sve građane da izađu na predsedničke izbore, Tadić je rekao da je predizbornu kampanju počeo u Prokuplju, rodnom gradu Zorana Đinđića, koji je - kako je rekao - jedan od mnogobrojnih topličkih junaka koji su dali svoje živote za slobodu srpskog naroda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.