Izvor: B92, 01.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić pisao bugarskom predsedniku

Beograd, Sofija -- Predsednik Srbije Boris Tadić uputio je pismo predsedniku Bugarske Georgi Prvanovu povodom slučaja pukovnika VSCG.

Tadić je izjavio da se nada da će Prvanov uticati svojim autoritetom na pravedno rešenje slučaja pukovnika Vojske Srbije i Crne Gore Čedomira Brankovića, uhapšenog početkom ove nedelje u Sofiji na osnovu poternice koju je raspisala Hrvatska.

"Srbija i Crna Gora ni na koji način ne beži od utvrđivanja odgovornosti njenih građana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za eventualne ratne zločine, zbog čega ne postoji razlog da Bugarska ulazi u ovaj pravni slučaj i time negativno utiče na naše odnose koji nikada nisu bili bolji", poručio je predsednik Srbije u pismu Parvanovu. Tadić je, podsećajući da je Branković ušao u Bugarsku kao član zvanične delegacije Vojske SCG i da je bugarsko Ministarstvo odbrane 18. aprila potvrdilo prijem te delegacije, ukazao da Branković ima "nesumnjivi krivično-pravni imunitet po osnovu Konvencije o specijalnim misijama iz 1969.

"Javnost u SCG naročito je uznemirena snimcima na kojima se vidi kako je pukovnik Branković vezan lancima za ruke i noge, što je frustrirajuće i za građane i za državne službenike u Beogradu", naveo je Tadić u pismu bugarskom predsedniku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.