Tadić objavio rat kriminalu u Srbiji

Izvor: Blic, 03.Feb.2010, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić objavio rat kriminalu u Srbiji

Predsednik Srbije Boris Tadić objavio je rat kriminalu, a posebno organizovanom kriminalu koji, kako je rekao, neće biti završen dok se „kriminalci ne počiste iz Srbije“. Tadić je govorio na konvenciju pod nazivom „20 godina DS - Srbija na pravom putu“. Na svečanost u “Ekspo centru” došli su čelnici DS, koalicioni partneri, ministri i veliki broj ambasadora i javnih ličnosti.

- Nikada u istoriji Srbije nismo imali ovakvu borbu protiv organizovanog kriminala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njima objavljujemo rat, rat koji nećemo završiti dok ih ne počistimo iz Srbije kako bismo građanima Srbije obezbedili bolju budućnost - rekao je Tadić.

Predsednik DS kaže da će stranka nastaviti da se bori za modernizaciju Srbije, njenu evropsku budućnost i da će tragati za prijateljima u svetu, ne samo u EU već i u Rusiji, Kini, Africi i Latinskoj Americi.

- Demokratska stranka će pobediti i na narednim izborima, jer je njena dužnost da realizuje ideju moderne, demokratske i evropske Srbije - kazao je Boris Tadić.

U svom govoru, Tadić je pomenuo ubijenog premijera i nekadašnjeg predsednika DS Zorana Đindjića kao „najboljeg među nama", podsećajući na njegove reči: „Vi i ja, srešćemo se negde u budućnosti".

-Vera u budućnost je jedan od principa Demokratske stranke i za nju se moramo boriti. Usmerenost ka budućnosti je nešto od čega DS ne može da odustane - rekao je Tadić. Predsednik DS je kazao da se, 20 godina nakon obnavljanja rada stranke, može reći da Srbija sa stanovišta demokratskih principa i vrednosti nije bila na višem nivou razvoja, ali da jednom društvu nikada nije dovoljno demokratije i slobode.

Konvenciju u beogradskom „Ekspo centru" otvorio je predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović, koji je bio prvi predsednik i jedan od osnivača obnovljene stranke.

Mićunović je izjavio da cilj DS mora biti „hvatanje koraka sa naprednim svetom" i da stranka mora da bude stranka budućnosti.

- DS bi trebalo da i u stranci razvija ono što želi da razvije u čitavom društvu. Naši ciljevi su demokratija i napredovanje najboljih članova – rekao je Mićunović.

Mićunović je podsetio da se u osnivanje DS krenulo sa ciljem da se stvori moderna država i društvo kao što su društva razvijenih evropskih naroda.

- Mir je bio velika vrednost za DS i bili smo jedna od retkih stranaka koja je u vreme ratova na području bivše Jugoslavije nije imala dobrovoljačke jedinice, što DS i danas služi na čast – kazao je Mićunović i dodao da je uveren da će DS postići još veće uspehe i još više afirmisati demokratske vrednosti.

Na početku obraćanja, prvi predsednik DS se prisetio osnivača stranke iz 1990. i posebno naglasio značaj koji je u njenom razvoju imao ubijeni predsednik stranke Zoran Đinđić.

U protekle dve decenije DS je prešla put od opozicione stranke i jednog od najvećih boraca za uspostavljanje demokratije do partije moderne evropske levice i nosioca aktuelne vlasti.

Demokratska stranka je do sada okupila više od 170.000 članova, a zemlju je vodila, u koaliciji sa drugim strankama, u tri vlade od demokratskih promena 2000. godine. Demokrate su sada na vlasti u 119 opština i gradova u Srbiji, u republičkom parlamentu imaju 64, u Skupštini AP Vojvodine 57 poslanika, a rejting se u poslednje vreme, u zavisnosti od autora istraživanja, kreće do 30 odsto podrške biračkog tela.

Dobrodošli svi koji hoće evropsku Srbiju

Demokratska stranka je veća od svog članstva, nju čine i oni koji podržavaju njenu ideju, ali i kritikuju njen rad - kaže Tadić i poručuje da bez DS nema stabilne i prosperitetne Srbije. Tadić je poželeo dobrodošlicu i ponudio saradnju svima koji hoće da grade evropsku državu i ponovio da će DS zbog tog cilja pružiti ruku pomirenja i onima koji su sa njom nekada bili u sporu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.