Izvor: B92, 02.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić obišao vojnu bazu Cvore

Preševo -- Predsednik Srbije Boris Tadić danas je obišao vojnu bazu na jugu Srbije.

Tadić je u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnika Zdravka Ponoša i komandatna kopnenih snaga Mladena Ćirkovića obišao vojnu bazu, vojnicima i oficirima čestitao Novu godinu i dodao da Srbija bez vojske ne može postojati i kako veruje da su srpski vojnici među najboljima u Evropi.

"Došao sam da vas pozdravim u ime građana Srbije zato što se u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opštinama Bujanovac i Preševo obavljaju trenutno najteži borbeni zadaci koji se izvršavaju u miru. Oficirski kadar je tema kojoj će se u budućnosti posvećivati najveća pažnja jer samo dobro obučeni oficiri i dobro opremljena vojska mogu biti garant za bezbednost naše zemlje", rekao je Tadić.

Vojna baza Cvore je jedna od 11 baza kontejnerskog tipa u zoni odgovornosti 78. motorizovane brigade i nalazi se blizu granice s Makedonijom i administrativne linije s Kosovom i Metohijom, šest kilometara severno od Preševa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.