Izvor: B92, 30.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić o sednici VSO o Mladiću

Beograd -- Predsednik Srbije založio se za skidanje oznake državne tajne sa zapisnika sa sednice Vrhovnog saveta odbrane o Mladiću.

Ta sednica održana je aprila 2005, a na njoj je bilo reči o tome ko je skrivao haškog optuženika Ratka Mladića. Taj dokument pomenuo je u emisiji Poligraf bivši premijer Srbije Zoran Živković, navodeći da u tom dokumentu piše ko krije Ratka Mladića.

"Tu piše, vrlo jasno, kako se skrivao Mladić, ko mu je pomagao, ko mu je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nosio vodu, ko je odobravao to, ko je naređivao to. I neka se otvori taj dokument i biće jasno ko je i ko skriva Mladića", rekao je Živković.

Na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije, Boris Tadić je ocenio da se sudskim procesima protiv Mladićevih pomagača već praktično skida državna tajna sa tog dokumenta.

Predsednik Srbije je, međutim, naglasio da to nije njegov posao, već posao drugih državnih institucija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.