Izvor: B92, 24.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić negira tvrdnje da je bolestan

Beograd -- Boris Tadić izjavio da tvrdnje SRS o njegovoj navodnoj bolesti nisu tačne, i da nema nikakve zdravstvene probleme.

"Nisam bolestan, nemam ni grip. Nemam nikakve zdravstvene probleme, ali to je deo političkog folklora u Srbiji, idemo dalje, ne treba zamerati nikome tako nešto", izjavio je predsednik Srbije tokom šetnje centrom Beograda, u koju je bio u društvu sa potpredsednikom vlade Božidarom Đelićem.

Komentarišući nedavnu izjavu opunomoćenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavnika predsednika Rusije za Centralni federalni okrug Georgija Poltavčenka da će sledeći put u Beograd doputovati kako bi mu čestitao pobedu na predsedničkim izborima, Tadić je rekao da je reč o prijateljskoj, kolokvijalnoj poruci kakve i srpski političari često upućuju kolegama u svetu, a nikako pokušaj mešanja u unutrašnje stvari Srbije.

Poltavčenko je tako odgovorio na poziv ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića da poseti Beograd, upućen tokom ovonedeljne posete šefa srpske diplomatije Moskvi.

"Rusija je isuviše velika zemlja da bi se na takav način mešala u izbore u Srbiji ili bilo kojoj drugoj zemlji", rekao je Tadić.

"Ali, dobro je upućivati prijateljske poruke sa ove i sa one strane granice jer to našu zemlju na neki način integriše i pokazuje da imamo prijatelje u svetu, ali o predsedničkim izborima i ko će biti predsednik ove zemlje, kao i kada su u pitanju poslanici, odlučivaće samo građani Srbije, ne Amerika, niti Rusija, niti Evropa", rekao je Tadić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.