Tadić ne da 7.000 evra za kiriju

Izvor: Glas javnosti, 12.Feb.2010, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić ne da 7.000 evra za kiriju

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić ne odobrava iznajmljivanje stana i rezidencije ambasadora Srbije pri Unesku po ceni od 7.000 evra ako je cena nerealna i očekuje da se ugovor o zakupu uskoro revidira.

U vladi tvrde da je odgovornost za odluku o paprenom zakupu prostorija na Ministarstvu spoljnih poslova, koje je to iniciralo. Odnosno, sa tom odlukom nemaju veze ni predsednik, ni premijer, prenose beogradski mediji.

Kabinet predsednika saopštio je da nije ni urgirao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << niti odobrio, niti se složio sa odlukom da se pitanje stana i rezidencije ambasadora Srbije pri Unesku reši zakupom prostora po ceni od 7.000 evra mesečno.

Mediji su objavili informaciju o iznajmljivanju prostora za stan i rezidenciju srpskog ambasadora pri Unesku Zorice Tomić po veoma visokoj ceni. Kako je objašnjeno, predlog o rentiranju stana po ceni od 7.000 evra mesečno Vlada Srbije je usvojila tek posle nekoliko intervencija, budući da se takav prostor može pronaći po znatno nižoj ceni. Zorica Tomić je na mesto ambasadora postavljena u septembru prošle godine ukazom predsednika Srbije. U MIP kažu da je odluka u skladu sa zakonom.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gde je pamet?

Izvor: Kurir, 12.Feb.2010

BEOGRAD - Ovo može samo u zemlji Srbiji! Vlada Srbije, na predlog Ministarstva spoljnih poslova, krajem prošle godine donela je odluku da za iznajmljivanje stana za novopečenu ambasadorku pri Unesku Zoricu Tomić izdvaja 7.000 evra mesečno, ili čak 84.000 evra godišnje. U Vladi to obrazlažu činjenicom...

Nastavak na Kurir...

Vlada ćuti o aferi "Tomić"

Izvor: Press, 12.Feb.2010

Ugovor o zakupu stana ambasadorke Zorice Tomić od 220 kvadrata na 5. spratu na aveniji Turvil br. 15 u Parizu, koji mesečno košta 7.000 evra, potpisan na dve godine .Niko iz Vlade juče nije želeo da nam objasni kako je i zašto izglasan predlog MSP-a...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.