Tadić na Badnje veče u Dečanima

Izvor: B92, Beta, 07.Jan.2010, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić na Badnje veče u Dečanima

Priština -- Predsednik Srbije Boris Tadić je u manastiru Visoki Dečani, zajedno sa manastirskim bratstvom i stotinak vernika, prisustvovao loženju badnjaka.

Loženje Badnjaka obavio je starešina manastira vladika Teodosije, a potom je priređena posna večera za visoke zvanice iz Beograda i vernike. Predsednik Tadić je noć proveo u manastiru Visoki Dečani, a zatim, sa saradnicima, prisustvuje služenju Božićne liturgije u crkvi tog manastira.

Paljenu badnjak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prisustvovao je i savetnik predsednika za Kosovo i Metohiju i pitanja crkve Mlađa Đorđević i savetnik ministra spoljnih poslova Damjan Krnjević.

Tadić je manastir Visoki Dečani prethodno posetio za Uskrs 2009. godine.

Predsednik je, ranije danas, u tom manastiru ocenio da su Badnji dan i Božić dani kada se upućuju poruke mira svim ljudima, bez obzira na identitet i da su ti praznici prilika onima koji su bili u zavadi da pruže ruku jedni drugima i da se razumeju bolje nego ranije.

Albanci su u susednom selu Dečani danas popodne protestovali i blokirali put zbog posete predsednika Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.