Tadić i Koštunica odložili letovanje

Izvor: Blic, 14.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Koštunica odložili letovanje

Premijer i predsednik Srbije odlučili su da ne idu na godišnji odmor. Na takvu odluku direktno je uticao razvoj pregovora o statusu Kosova i odluka trojke Kontakt grupe da poseti Beograd.

Premijer Vojislav Koštunica će zato na neodređeno odložiti već tradicionalni odlazak u svoju vikendicu u Belanovici, dok će predsednik Boris Tadić, zbog toka pregovora o Kosovu, tek kasnije ići na kraći odmor, tvrde u njegovom kabinetu.

Lider G17 plus i ministar ekonomije Mlađan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dinkić trenutno je na odmoru na Krfu, dok ministar odbrane Dragan Šutanovac tek planira odmor, najverovatnije u Grčkoj. Potpredsednik Vlade Božidar Đelić odmara se na moru na jednoj udaljenoj destinaciji. Njegov stranački kolega Dušan Petrović neće ići na odmor. Radomir Naumov, ministar vera u Vladi Srbije, kaže da na odmoru nije bio od 1992. godine.

- To mi je ostala navika još iz vremena kad sam bio direktor Instituta „Nikola Tesla". Kad odem na neku konferenciju, to mi je kao odmor - kaže Naumov, ostavljajući mogućnost da na nekoliko dana ode na selo.

Među članovima Vlade koji ne idu na odmor su i Saša Dragin, ministar za zaštitu životne sredine, i Velimir Ilić, ministar infrastrukture.

Ministar privrede Predrag Bubalo nije želeo da otkrije gde se odmara.

- Veoma sam se umorio, vodio sam dva ministarstva. To je sve što ću vam reći - bio je kratak Bubalo.

Voja Brajović, ministar kulture, odmara se u Budvi, gde će provesti naredne dve nedelje. U Crnoj Gori odmara se i Rasim Ljajić, ministar za rad i socijalnu politiku.

- U Budvi i Herceg Novom sam bio 10 dana, ali sam za to vreme, zbog obaveza, dva puta dolazio u Beograd - napominje Ljajić.

U kući na Crnogorskom primorju se odmara i Ana Pešikan, ministarka nauke.

Tomislav Nikolić, zamenik predsednik Srpske radikalne stranke, kaže za „Blic" da neće nikud ići na odmor.

Ivica Dačić, predsednik SPS, bio je sa familijom nedelju dana u Turskoj.

- Zbog obaveza nisam mogao duže - kaže Dačić.

Lider opozicione LDP Čedomir Jovanović odmara se sa porodicom, kako su nam rekli u stranci, „na moru u inostranstvu, jer Srbija nema svoje more zbog Koštunice".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.