Tadić i Đilas obišli Grocku

Izvor: B92, 23.Apr.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Đilas obišli Grocku

Beograd -- Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da neće odustati od borbe za Kosovo, kao ni od ulaska Srbije u Evropsku uniju.

"Borba za Kosovo je borba za integritet zemlje, a borba za EU je borba za investicije, infrastrukuru, bolji posao i bolju šansu za svakog mladog čoveka", rekao je Tadić građanima prilikom obilaska Grocke u okviru kampanje liste "Za evropsku Srbiju".

Odgovarajući na pitanja novinara da li će Sporazum o stabilizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pridruživanju sa EU Srbija potpisati pre izbora 11. maja, Tadić je ocenio da se "nepotrebno pravi drama ni oko čega".

"Što ga pre potpišemo, to bolje", kazao je on i dodao da će u tom slučaju biti više investicija u infrastrukturu i novih radnih mesta.

Tadić je ocenio da su mladi i stvaranje perspektive za njihov uspeh danas u Srbiji najveća tema, kao i da je to moguće ostvariti samo integracijama sa drugim evropskim narodima.

U razgovoru sa meštanima Begaljice, lider DS-a je ocenio da samo Srbija koja ide ka Evropi neće zaostajati i da će moći da se takmiči sa drugima.

Prema njegovim rečima, o državi se stara i tako što se brine o njenoj mladosti, i svako dete, bez obzira da li potiče iz bogate ili siromašne porodice, mora da ima iste šanse da se školuje i da uspe.

On je rekao da mu je velika čast što može, kao predsednik Srbije, da brine o svoj deci i naveo da bavljenje politikom nema nikakav smisao ukoliko nije posvećeno deci i mladosti.

Zajedno sa Tadićem, Begaljicu, Grocku, Boleč i Kaluđericu posetio je i kandidat DS-a za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas, koji je obećao asfaltiranje puteva, nove škole i vrtiće.

Obraćajući se meštanima ispred štandova "Za evropski Beograd", Tadić je kazao da će kao predsednik Srbije "nagledati" šta radi gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i dodao da je njegovo, kao predsednika Srbije, da pospešuje gradnju puteva u Srbiji, a Đilasovo da gradi u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.