Izvor: B92, 05.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Đelić predstavili ekonomski i politički program DS-a

Beograd -- Pod predizbornim sloganom "Budućnost odmah!", Demokratska stranka predstavila je svoj ekonomski i politički program. Nosilac liste Boris Tadić i sadašnji ministar finansija Božidar Đelić, koji je takođe na listi demokrata, naveli su prioritete u radu DS-a, ukoliko na izborima 28. decembra dobiju mandat da taj program i sprovedu. Božidar Đelić je, kao mere za sprovođenje programa naveo, snažne poreske podsticaje, veću pristupačnost jeftinih kredita, poboljšanje poslovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ambijenta i jači socijalni dijalog. "Mi smo ti koji su pregovarali, ovi eksperti, kako god hoćete da ih nazovete, u raznim sektorima, već mesecima znamo veoma dobro procedure i načine na koje funkcioniše svet finansija i mi ćemo znati kako da ga upregnemo za dobrobit naših građana. Imamo tri ključna cilja, prvi je pola miliona radnih mesta, drugi je pokretanje investicija od pet milijardi evra i treći je povećanje kupovne moći za 50 odsto. Mi vam to garantujemo, mi vam to obećavamo", rekao je Đelić.

S druge strane, Tadić kaže da je kao nosilac liste DS-a "spreman da podnese račun građanima Srbije za sve ono što je ta stranka učinila u protekle tri godine". "Ovi izbori će biti ocena našeg trogodišnjeg rada i ovi izbori će biti prilika da se Demkratska stranka vrati svojim izvornim vrednostima. Kao osnovne prioritete na ovim izborima definisali smo zapošljavanje naših građana. Druga dva suštinska prioriteta koja mi definišemo na ovim izborima su beskompromisno suzbijanje korupcije i kriminala, bespoštedan obračun sa svakim kriminalom i svakom vrstom koruptivnih aktivnosti. Treći prioritet je uređena i bezbedna država", rekao je Tadić.

Kako na konferenciji za novinare demokrata novinarima nije bilo omogućeno da postavljaju pitanja,ni od gospodina Tadića, ni od gospodina Đelića nismo imali prilike da čujemo zbog čega Demokratska stranka, u protekle tri godine, dok je bila na vlasti, nije sprovodila ideje na kojima se danas njen izborni program zasniva. Novinari su "zbog aktuelnosti trenutka", kako je obrazložio portparol Izbornog štaba Miloš Jeftić, zamoljeni da pitanja ostave za drugi put. Ipak, nakon predstavljanja programa, dovoljno vremena odvojeno je da većina, iz nekog razloga, zainteresovanih novinara dobije autograme Borisa Tadića na CD-u, sa njegovim portretom i sloganom DS-a "Budućnost, odmah!".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.