Tadić i DS najpopularniji

Izvor: Blic, 04.Sep.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i DS najpopularniji

Predsednik Srbije Boris Tadić i njegova Demokratska stranka (DS) uživaju najveću popularnost, premda sve partije beleže pad rejtinga pošto raste procenat neopredeljenih, pokazuju rezultati avgustovskog istraživanja „Stratedžik marketinga".

Kada bi izbori bili održani ove nedelje, sa istim izbornim listama kakve su bile na majskim izborima, koalicija Za evropsku Srbiju (ZES) bi pobedila još ubedljivije od ostalih, odnosno osvojila bi oko 41 odsto glasova, izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << direktor agencije „Stratedžik marketing" Srđan Bogosavljević u intervjuu FoNetu.

On je ocenio da je veliko pitanje da li bi koalicija okupljena oko SPS prešla cenzus budući da je podrška koju uživa pala na četiri odsto.

Prema rečima Bogosavljevića, radikali uživaju podršku 32 odsto birača dok se LDP stabilno pozicionirao iznad cenzusa sa oko sedam odsto podrške.

DSS bi sa Novom Srbijom osvojila 13 odsto glasova.

Najpopularniji političar u državi je Boris Tadić, lider LDP Čedomir Jovanović i dalje je popularniji od svoje partije dok su se dvojica prvaka SRS - Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić gotovo izjednačili

Kada bi ove nedelje bio raspisan referendum o tome da li Srbija treba da pristupi Evropskoj uniji čak 61 odsto građana bi glasalo potvrdno.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.