Tadić: Uprava da kaže kako, a ne zašto ne može

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2011, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Uprava da kaže kako, a ne zašto ne može

BEOGRAD -

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je ključni zadatak javne uprave da kaže kako nešto može da se uradi, umesto što tradicionalno objašnjava zašto nešto ne može da se uradi.

"Javna uprava treba da bude činilac razvoja a ne zastoja. Ključni nedostatak javne uprave u čitavoj jugoistočnoj Evropi je tradicionalni odgovor građanima, preduzetnicima pa i institucijama 'zašto nešto ne može'", rekao je Tadić na regionalnoj konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o unapređenju javne uprave održanoj u Narodnoj banci Srbije.

Tadić je naveo da je potrebno pronaći tačnu meru zaštite javne uprave od političkog uticaja, kako bi ona bila neutralna i profesionalna.

Predsednik Srbije je istakao da bi i zakonska rešenja o javnoj upravi morala da budu politički neutralna i ocenio da stvari nisu sjajne, kao i da se zakoni moraju menjati.

Tadić je istakao da i zaposleni u državnoj upravi moraju biti izloženi konkurenciji i pritisku radne snage jer je mnogo onih koji se svog posla u javnoj upravi drže kao monopolske pozicije.

Na dvodnevnoj konferenciji "Usluge, veštine i kapaciteti - ključni izazovi moderne javne uprave u Evropi" učestvovalo je 200 učesnika iz zemalja bivše Jugoslavije i Albanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Uprava stub društva

Izvor: B92, 07.Okt.2011

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da javna uprava u Srbiji mora biti zaštićena od političkih uticaja i da je javna uprava jedan od stubova društva...On je dodao da je potrebno zakonski onemogućiti monopolizaciju položaja u državnoj administraciji...Tadić je učesnicima konferencije...

Nastavak na B92...

Tadić: Javna uprava kao činilac razvoja (VIDEO)

Izvor: S media, 07.Okt.2011

- Javna uprava treba da bude činilac razvoja a ne zastoja. Zadatak javne uprave je da kaže kako nešto može da se uradi, umesto što tradicionalno objašnjava zašto nešto ne može da se uradi - rekao je Tadić na regionalnoj konferenciji o unapredjenju javne uprave u Narodnoj banci Srbije. ..Predsednik...

Nastavak na S media...

Tadić: Zaštiti javnu upravu od političkog uticaja

Izvor: Studio B, 07.Okt.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da je ključni zadatak javne uprave da kaže kako nešto može da se uradi, umesto što tradicionalno objašnjava zašto nešto ne može da se uradi. .."Javna uprava treba da bude činilac razvoja a ne zastoja. Ključni nedostatak javne uprave u čitavoj jugoistočnoj...

Nastavak na Studio B...

Tadić: Javna uprava da kaže kako da se nešto uradi

Izvor: EMportal, 07.Okt.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da je ključan zadatak javne uprave da kaže kako nešto može da se uradi, umesto što tradicionalno objašnjava zašto nešto ne može da se uradi.

Nastavak na EMportal...

TADIĆ: Javna uprava treba da bude činilac razvoja, a ne zastoja

Izvor: Danas, 07.Okt.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je juče da je ključni zadatak javne uprave da kaže kako nešto može da se uradi, umesto što tradicionalno objašnjava zašto nešto ne može da se uradi. „Javna uprava treba da bude činilac razvoja, a ne zastoja. Ključni nedostatak javne uprave u čitavoj...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.