Izvor: B92, 06.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Srbiji prete teroristički napadi sa Kosova

Beograd -- Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Boris Tadić izjavio je da Srbiji prete teroristički udari sa Kosova i Metohije. Tadić je na seminaru namenjenom pripadnicima Minstarstva odbrane, koji je organizovan sa Centrom za demokratsku kontrolu naoružanja iz Ženeve, u ponedeljak kazao se na takve izazove ne može reagovati "masivnom vojnom akcijom". "Ne možemo reagovati na način na koji je bilo uobičajeno da reagujemo - na način XIX veka. To su, uostalom, i pregovarali predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekih političkih partija - to je bila ona formulacija na terorističke udare odgovorimo vojnim manervima i masivnom vojnom akcijom'. Imali smo prethodnih 15-ak godina te masivne vojne odgovore, koji nikada nisu proizvodili pozitivne konsekvence ni za naše društvo, ni za naše građane, nego su nas vodile iz žrtava u žrtve i u katastrofalnu međunarodnu poziciju Srbije i Crne Gore. To vreme je prošlo", rekao je Tadić.

Ministar Tadić izjavio je da bez civilne kontrole oružanih snaga postoji neprekidna opasnost da vojni, ili policijski deo društva preuzme kontrolu nad civilnim delom. "Civilna kontrola oružanih snaga je promena sistema vrednosti u svakom društvu, a u našoj zemlji, nažalost, mnogi političari, oficiri i službenici Ministarstva odbrane još uvek ne razumeju nove odnose koji vladaju u sistemu bezbednosti", rekao je Tadić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.