Tadić: Srbija se ne protivi da Ganića izruče BiH

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 14.Mar.2010, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Srbija se ne protivi da Ganića izruče BiH

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da se Srbija ne protivi da član ratnog predsedništva Bosne i Hercegovine Ejup Ganić, koga naši pravosudni organi terete za ratni zločin nad pripadnicima JNA u Sarajevu 1992. godine, bude izručen sudskim organima BIH.

- Za Srbiju uopšte nije centralno pitanje da Ganić bude izručen Srbiji. Za Srbiju je glavno pitanje da se dogodi sudski proces - rekao je Tadić u Beogradu, na svečanosti povodom obeležavanja 20 godina postojanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Srpskog pokreta obnove.

- Od odlučujuće je važnosti za svakog ko je optužen ili osumnjičen da ima fer i pošteno suđenje... Srbija želi da veruje da su pravosudne institucije BiH u stanju da obezbede fer i pošteno suđenje - rekao je Tadić.

Oslobađanje Gotovine škodi odnosima

Tadić je podsetio da je predsednik Hrvatske rekao da "ukoliko Srbija i Hrvatska treba da uspostave bolju saradnju i odnose, onda Srbija treba da uhapsi Mladića i Hadžića".

- S tim se potpuno slažem i tome sam dodao da istovremeno Hrvatska mora da sarađuje sa Haškim tribunalom. U tom kontekstu sam rekao da bi eventualno oslobađanje Gotovine zbog nedostatka dokaza bio razlog ili činjenica koja ne bi doprinosila našim boljim odnosima - objasnio je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije je rekao da je manje važno pitanje koji sud, da li Haški tribunal, sud Hrvatske ili BiH odlučuje o nečijoj krivici za zločine, a da je važno da "svi sudovi rade fer i pošteno" i da "svi za koje se dokažu da su krivi budu osuđeni na takve kazne zatvora da više nikada nikome ne padne na pamet da na prostoru na kome zajednički živimo učestvuje u takvim zločinima".

Tadić je izrazio zadovoljstvo što domaći sudovi dovršavaju procese za ratne zločine, podsetivši na izrečene zatvorske kazne formaciji "Škorpioni", čiji su pripadnici "izvršili zločine koji su povredili dostojanstvo i srpskog i bošnjačkog naroda".

Traze Ganica ,a mole Boga da ga ne dobiju...Da se kojim slucajem radi o Srbinu svi bi se utrkivali da mu presude.

Boze gledas li ti ovo

Da je Bosna htjela da mu sudi do sada bi to uradila.Ovaj komentar predsjednika Tadica je u najmanju ruku zacudjuci. Ali nije mu to prvi put.

Ne znam sta da napisem od uzavrelih osecanja prema ovako umnoj izjavi,naseg voljenog vodje.Gospodine predsednice.Jel vi to nama ocete da objasnite jos jedanput ce da izvisimo za one koji su .............nam pomagali da polako napustimo ovaj svet.Covece bre sidji malo medju one koj su ti dali glas.Covece jel ti imas savest.Covece jel znas sta pricas.Covece probudi se,dok Srbije ima jos............................................................................................Posle Coveka samo tama i(pustam vam na mastu,sta ce ostati posle takozvane EU demokretizacije Srbije)

Otkad' si ti Srbija? U cije ime i s' kojim pravom govoris?

Cini mise da je Tadic idealista ali da Hrvati i Muslimani non stop ismejavanju taj idealizam i tu iskrenost. Sa njima jednostavno tako ne moze. To su ljudi prefrigani, zli i lukavi. Sa njima se mora istinom ali i ostro.

Mislim da treba uskoro menjati vladajucu strukturi i praviti zemlju po ugledu na Rusiju.

Da li je nas presednik iz redova LDP

Verujem da 95% građana Srbije ne misli kao predsednik Tadić a on kaze "Srbija se ne protivi"...S kojim pravom i dokle....????????? Verovatno je EU dala smernice kako postupiti u ovom slucaju.Srbiji svejedno gde ce otici Ganic,Bosna ga trazi...i eto odgovora sta ce dalje biti sa njim.

Čujete li vapaje ubijenih ljudi?????

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.