Tadić: Srbija ceni podršku Rumunije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Srbija ceni podršku Rumunije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić danas je u razgovoru sa predsednikom Poslaničkog doma rumunskog parlamenta Bogdanom Olteanuom istakao da veoma ceni principijelan stav i podršku Rumunije evropskoj Srbiji koja poštuje međunarodno pravo, štiti svoj suverenitet i teritorijalni integritet.

Kako je saopštila predsednikova Pres služba, Tadić je rekao da su se u Srbiji formirale sve demokratske institucije, parlament i Vlada, koje će predlagati i usvajati proevropske zakone >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ratifikovati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju što će ubrzati put Srbije ka Evropskoj uniji.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, predsednik Tadić je istakao da Srbija smatra da je rekonfiguracija međunarodnog prisustva na Kosovu i Metohiji neprihvatljiva bez odluke Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i da je Srbija spremna da se angažuje u dijalogu sa UN kako bi se došlo do zadovoljavajućeg rešenja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.