Izvor: B92, 12.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Sledi teška godina za Srbiju

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić ne veruje da će velike sile promeniti svoje stavove o Kosovu.

Tadić navodi da je razlog zbog kog strani faktori insistiraju na početku pregovora o statusu Pokrajine iako izveštaj Kaija Eidea sadrži dosta negativnih ocena u tome što stranim silama koje imaju vojsku na Kosovu ne odgovara da trenutno stanje potraje jer vojska dosta košta.

Tadić kaže i da ne veruje da je u tom smislu moguće pomeranje i promena stavova velikih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sila jer Srbija ne raspolaže tako velikim uticajem u međunarodnoj politici kakav je nekad imala SFRJ. "Ipak, stvar nije izgubljena. Naši diplomatski potencijali su na drugom mestu jer treba da se borimo za svoje interese insistirajući na delu Eideovog izveštaja koji govori o nepodnošljivom položaju nealbanskin etničkih zajednica na Kosovu. Treba da apelujemo na uvažavanje svetskih i evropskih standarda. Sledi teška godina za Srbiju", kaže Tadić.

Tadić kaže i da Srbija u godinu pregovora, uprkos teškoćama, mora da uđe sa optimizmom i jasnim planom i ciljem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.